Rutes

Vorejant el riu Ges – PR C-47

Aquest recorregut és un camí que travessa tot Torelló, just pel costat del riu, des de l’aiguabarreig amb el Ter, a la zona esportiva, fins a travessar per sota de la via del tren per una curiosa mina, no apta pels més alts. Atenció amb el cap.

Sempre pel costat del riu, seguim riu amunt fins a l’alçada de Sant Vicenç de Torelló, on ens separem una mica del llit del riu per donar la volta a la casa del restaurant del Molí de Viver per seguir uns metres la pista que porta al Club Tenis Torelló fins a tornar a la vora del riu, on la pista travessa el riu la deixarem per seguir riu amunt passant per sota del pont de la carretera que enllaça Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló amb la Vic – Olot.

Arribats a l’alçada de Sant Pere de Torelló tornarem a deixar la vora del riu per enfilar-nos fins a Sant Pere per baixar un altre cop per la carretera de la Bola, fins a arribar a una central distribuïdora d’electricitat des d’on anirem a buscar un pont penjat per travessar el riu per seguir de dret per davant de la casa de colònies del Molí de la Riera. D’aquí continuarem riu amunt per tornar a travessar-lo, aquest cop pel Pont de Riera de pedra per continuar per l’altre costat, sempre riu amunt.

A partir d’aquí anem seguint el riu, ara per un costat, ara per l’altre, arribant just abans del pont aterrat ens enfilem cap a la dreta per travessar la carretera de Sant Pere de Torelló a la Bola seguint-la pel costat en direcció a Sant Pere un centenar de metres continuant a la dreta la pista que ens porta a Forat Micó, passant més endavant a la dreta del Mas La Teuleria.

Travessem el riu diversos cops, sempre seguint la pista que ens porta al peu del congost de Forat Micó, on trobem el tram de pendent més pronunciat. Passem per la presa de Forat Micó, un dels punts de captació d’aigua de la ciutat de Vic.

Poc després deixem la pista per seguir un corriol que fa drecera, per retrobar la pista més endavant que seguirem, deixant a l’esquerra el camí de Bellmunt, fins prop de la casa de La Vall on agafarem un camí a la nostra esquerra pujant cap al Torrent de Canemars, que davalla del Coll de Hi Era de Massa, trobant tot seguit una curiositat natural del recorregut, la Tosca de Degollats on hi ha una cruïlla on deixarem a l’esquerra el camí del Coll de Hi Era de Massa.

Seguirem un tros la pista que tornem a trobar fins a arribar a un revolt a l’esquerra on surt un corriol a la dreta que baixa força dret, pel límit d’una fageda cap al magnífic Salt del Molí, per on travessarem el riu per enfilar-nos pel costat de les restes del Molí del Salt fins a la part alta del salt. A continuació trobarem el fantàstic pont romànic del Molí uns metres riu amunt del Gorg dels Carlins.

Travessat el pont, agafem un corriol a la dreta que baixa fins a tocar l’aigua, per continuar encara un tros més pel costat del riu fins a arribar un punt en què el travessem per damunt d’unes pedres per enfilar-nos a la dreta per anar a buscar una pista que seguirem a l’esquerra fins a deixar-la per un camí a l’esquerra indicat per un pal amb diferents indicadors.

Aquest camí ens porta directes a l’entrada del càmping de Vidrà i seguint uns metres més anem a parar als peus del monumental Roure de la Creu de l’Arç on acaba el recorregut.