Rutes

Gurb descobrint la Plana – PR C-41

El sender de Gurb és un dels millors per descobrir la plana de Vic. Es tracta d’un itinerari circular, de dificultat mitjana, que t’ofereix gaudir d’un paisatge divers, on l’empremta de l’home es fa evident per la quantitat d’esglésies i masies que s’hi poden trobar, i de bones vistes de la comarca d’Osona.

Durant el recorregut, es passa per Sant Andreu de Gurb, Sant Roc, la Creu de Gurb, allà on hi havia el castell homònim, l’església romànica de Sant Julià Sassorba, Sant Sebastià i Sant Joan del Galí. Tot i ser una ruta a peu, es discorre força per pistes forestals, de manera que és ciclable durant bona part del trajecte.
Canvis en el Sender de Gurb PR C-41
A causa dels danys soferts en a la riera anomenada del Torrent del Bosch, entre la finca del mateix nom i Sant Joan del Galí en el pas del PR C-41 per aquest sector, el recorregut seguirà a partir d’ara un petit tram de la C-154 (antiga carretera de Prats) i un tram del camí veïnal, fins a enllaçar amb el traçat actual.
La variació del PR ha estat consensuada per l’ajuntament de Gurb i la secció de Senders de l’entitat, per la dificultat d’arranjar el pas sota els dos carrils de la C-25, convertits en un aiguamoll permanent al revertir-hi de manera continuada varis rierols propers i diferents desguassos de l’Eix Transversal .
L’esmentat canvi allargarà el recorregut del Sender aproximadament en 1’5 km.