Activitats

Soc l’Alba Rovira, tècnica d’Esports de Muntanya, especialitat en mitja muntanya i ànima de Muntanya i Natura. Ja fa 7 anys que em dedico professionalment al guiatge de muntanya. Potser és un tòpic, però la meva feina és la meva gran afició, i quan tinc un forat a l’agenda aprofito per fer muntanya o agafar la càmera de fotos i anar a caçar orquídies o flora de muntanya. Ah, i en temporada baixa, m’escapo algun dia a escalar en roca, la meva altra gran passió.

Ruta botànica per conèixer algunes de les orquídies del Lluçanès. Entre les moltes  espècies de plantes que trobem a la zona del Lluçanès, s’han catalogat 27 espècies diferents d’orquídies , fet que el converteix en un indret ideal per naturalistes, amants de les orquídies i de la fotografia.
Durant el recorregut passarem per boscos, entre camps de conreu i vorades de carretera on veurem diversos hàbitats per trobar el major nombre possible d’espècies , coneixerem què és i que no és una orquídia, el perquè d’algunes de les seves singulars formes  i farem les parades convenients per tal d’observar-les i fotografiar-les.
Com a bons naturalistes, intentarem minimitzar la nostra petjada i deixarem l’entorn tal i com l’hem trobat.

Distància:  7 km

Desnivell: +/- 225 m
Temps efectiu caminant:  2:00 h
Durada de l’activitat:  3:00h
Exigència física: fàcil. Ruta apta per a persones amb bona forma física, famílies amb nens majors de 8 anys.
Dificultat tècnica: cap. La major part de l’itinerari transcorre per camins amples i corriols amb algun pendent moderat.
Lloc i hora de trobada: a les 9:30h a AlpensRecomanacions:
  • Cal portar aigua i quelcom per esmorzar, si es vol.
  • Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.
  • Cal dur la vestimenta adequada per l’època de l’any i l’activitat a realitzar.
  • És recomanable portar càmera de fotos i guia de camp si en teniu.
No apta per menors de 8 anys
** 
No s’accepten mascotes

Info

Categoria_
Durada_

2h

Localització_

Alpens

Preu_

20 €