Rutes

GR-2 Tram Vilanova de Sau / Sant Julià de Vilatorta

Aquest tram del sender GR 2, de tres hores de durada, ens convida a conèixer una part de les Guilleries, i gaudir d’unes espectaculars vistes des de dalt dels cingles dels Munts. S’ha de tenir en compte que no hi ha cap punt d’aigua entre Vilanova de Sau i Sant Julià de Vilatorta, però tant a Vilanova, com a Sant Julià podem trobar tots els serveis.
Descripció del recorregut:

00 min.
Vilanova de Sau, Plaça Major (font). El sender segueix pel carrer Guilleries. Just abans d’arribar a la carretera de Vic (pal indicador), prenem un corriol a la dreta que davalla.

08 min.
Carretera N141 (Vic – Sant Romà de Sau). La creuem. El sender continua per una pista que puja, deixem un camí de carro a la dreta i, als pocs metres, un altre a la dreta.

25 min.
Bifurcació. Continuem per un corriol a la dreta, que puja fort cap als cingles. En el decurs de la forta pujada, deixem un trencall a la dreta. L’últim tros de pujada és de fortes ziga zages.

53 min.
Cingles de Vilanova (789 m). En arribar a dalt dels cingles trobem una pista que seguim cap a l’esquerra.

1h 01 min.
Bifurcació. Deixem la pista per continuar per un sender en una esplanada amb gespa. Gaudim de magnífiques panoràmiques.

1h 04 min.
Bifurcació. Tornem a agafar la pista que havíem deixat anteriorment.

1h 12 min.
Bifurcació. Seguim la pista de l’esquerra, continuem per la pista principal, fins a arribar a un collet. Continuem per la carena, amb unes vistes panoràmiques excel·lents de les Guilleries. Tot seguit comencem a baixar.

1h 26 min.
Bifurcació (pal indicador) (810 m). Punt de confluència amb el PR C-40.1. La pista comença a pujar, seguim la pista principal.

1h 39 min.
Bifurcació. A la nostra dreta antenes de telecomunicacions i dues cases, passem un filat i més endavant una cadena.

1h 42 min.
Bifurcació. A l’esquerra, veiem un sender que porta al salt de la Minyona, mirador de la Verge dels Munts. Per arribar al mirador des de la pista, tan sols hem de caminar cent metres. De retorn del mirador, continuem per la pista avall.

1h 48 min.
Bifurcació. Prenem un corriol a l’esquerra i passem per sobre el túnel de la carretera de Vic a Sant Romà de Sau, girem a l’esquerra i baixem per un pedregam de roca vermella.

1h 57 min.
Bifurcació. Sortim a una pista i la seguim a la dreta.

2h 00 min.
Creuament. Arribem a un creuament de camins i continuem recta per la pista principal.

2h 10 min.
Bifurcació. Deixem a la dreta un camí que va a Folgueroles.

2h 17 min.
Bifurcació. (760 m). Deixem la pista que s’enfila al Monestir de Sant Llorenç del Munt i anem per la dreta, per un camí planer pel prat. A l’esquerra veiem una petita bassa en el collet. Tot seguit, anem cap a l’esquerra i seguim per un corriol que s’enfila molt fort.

2h 23 min.
Esplanada. Aquí hi trobem diversos corriols i una pista, continuem cap a la dreta per la pista. Més avall, deixem un camí a l’esquerra i un corriol a la dreta. Poc després, deixem dos camins quasi junts a l’esquerra. Seguim sempre la pista principal.

2h 44 min.
Bifurcació. Deixem la pista per continuar per un corriol que marxa de dret, poc després davalla a l’esquerra i és molt pedregós.

2h 49 min.
Bifurcació. Sortim a una pista i l’agafem cap a l’esquerra.

2h 52 min.
Cruïlla. Som a Can Puigsec (640 m), anem en direcció sud-oest i passem per entremig de dues edificacions, que són granges.

2h 57 min.
Bifurcació. Continuem per la pista principal, deixem a la dreta la pista de Can Puigsec, que té xiprers al costat. Seguim avall i passem pel costat de la “Teularia” i Can Pi.

3h 02 min.
Sant Julià de Vilatorta. Entrem pel carrer Mercè i a pocs metres girem a l’esquerra per pujar per un camí. Seguim recte i agafem el tercer carrer a la dreta (carrer de n’Anna Xica). Passem per davant de la llar d’infants i girem a la dreta (carrer Montseny). Pocs metres després, agafem el primer carrer a l’esquerra i travessem la carretera BV 5201 de Vic a Sant Sadurní d’Ososmort. Anem pocs metres per la carretera BV 5202, al nostre davant, de Sant Julià de Vilatorta a Vilalleons, i agafem el primer carrer a la dreta, que ens porta fins a les Set Fonts de Sant Julià.

3h 07 min.
Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta.

Més informació: FEEC