jeshoots-com-722888-unsplash

Viatjar per competir

Una de les coses que ens acostuma a agradar de participar en competicions és que, a vegades, ens dóna l’oportunitat de viatjar. O bé fem servir l’excusa del viatja per competir o la competició per viatjar.

De totes maneres, depenent de quins esports o quin tipus de proves, el fet de moure el material i de fer els preparatius, pot arribar a ser un xic estressant. D’altra banda, el sol fet del viatge ens deixa el cos cansat i entumit, les cames pesades i acumulem una mica de líquid, sobretot si agafem vols. Canviem l’alimentació, les pautes de descans es veuen un xic afectades, etc. Tot plegat pot convertir un viatge que ens feia molta il·lusió en una situació d’estrès.

Val la pena prendre algunes precaucions per minimitzar aquests afectes.

En primer lloc, calmar-nos nosaltres mateixos i tenir clar que aquests preparatius, moure el material, etc. Formen part de l’aventura i de la pròpia competició.

Pel que fa al viatge, hem de mirar d’hidratar-nos bé i mirar d’anar-nos aixecant per moure les cames i que la circulació mantingui actiu el metabolisme. Si anem amb vehicle propi, fem parades esporàdiques però no per seguir asseguts, sinó per moure’ns una mica. Si anem amb avió i el trajecte és llarg, també és ideal que ens anem aixecant de tant en quant i que fem un parell de passadissos.

I, sobretot, quan arribem a destí, si tenim temps, val la pena sortir a activar el cos, ja sigui a caminar de forma enèrgica o a fer un trot suau acabant amb unes rectes progressives.

Pel que fa a l’alimentació, aquí ja hi entra les prioritats de cadascú, però no està de menys tenir controlat on podrem menjar i portar-nos alguns d’aquells aliments que sabem que ens funcionen bé.

I finalment pel descans, procurem ser conscients que el descans és una part important del nostre esport i busquem els nostres moments per relaxar-nos i mantenir, tant com sigui possible, els horaris habituals.

Requereix un esforç, però segur que gaudirem del viatge i de la competició.

 

Imatge: Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash