inspired-horizons-digital-marketing-1289543-unsplash

Una classe exprés sobre la força

Avui us proposem una classe exprés sobre el treball de força del qual, darrerament, es parla tant perquè se n’estan veient els enormes beneficis si es treballa de forma adequada.

 

Actualment es defineix de la següent manera: la capacitat d’un múscul o un grup muscular de generar tensió muscular sota unes condicions específiques.

 

Tenim diferents tipus de contracció. La contracció isomètrica. Aquella que és estàtica, així que no hi ha variació en la longitud del múscul mentre està en contracció. I per altra banda, tenim la isotònica. Aquella que és dinàmica i la longitud del múscul varia. Aquesta a la vegada la podem dividir en la concèntrica durant la qual el múscul s’escurça, per exemple el quàdriceps quan fem una pujada corrent o caminant, i l’excèntrica quan el múscul s’allarga, per exemple, el quàdriceps quan fem una baixada corrent.

 

Entre les diferents manifestacions de força podem dividir-la entre la força màxima, la força de velocitat i la força de resistència.

 

Des del punt de vista de l’entrenament, la millora de la força de resistència permet a l’esportista a mantenir i augmentar la velocitat i intensitat durant la competició. La força màxima permet augmentar la força inicial de l’esportista i la força de velocitat millora les acceleracions i les accions tècniques.

 

Es pot entrenar mitjançant diferents mètodes: amb pesos lliures, amb pes corporal, amb màquines de musculació, amb pilotes medicinals, gomes o altres elements simples o amb aparells d’electroestimulació.

També val la pena tenir en compte els multisalts.

 

Els entrenaments de força es poden organitzar de diferents formes: es pot entrenar per repeticions i estacions, per exemple 3×15 de cada exercici. O bé en circuits ja sigui per temps o per repeticions, per exemple un circuit de diferents exercicis i grups musculars i anar passant d’un a l’altre treballant les repeticions o el temps establert, respectant la recuperació.

 

Aspectes que cal tenir en compte per treballar la força:

Cal fer un bon escalfament general, cal determinar el tipus de força a treballar i amb quins mètodes o elements, les repeticions, la intensitat, les sèries i el temps de recuperació.

 

Imatge:Photo by Inspired Horizons Digital Marketing on Unsplash