trencar rutina entrenament

Trencar la rutina dels entrenaments

Encara que entrenar sigui la nostra diversió i forma d’evadir-nos de la resta de les obligacions, sempre arriba aquella època en què la motivació decau per diferents raons: perquè anem cansats, perquè fa mal temps o massa calor, perquè portem molt de temps fent coses similars…

 

Tot i que l’entrenament vol molta constància i ordre, és important que dins d’aquesta constància i ordre hi introduïm sessions diferents per tal de trencar amb aquesta rutina i refrescar-nos a nivell físic i mental.

 

Avui us proposem diferents opcions per tal d’aconseguir trencar aquestes ratxes més pesades, o bé, per mirar de no arribar-hi:

 

  • introduir l’entrenament creuat. En vàrem parlar en una entrada anterior que podeu recuperar. Però a part d’ajudar-nos psicològicament a desconnectar, està científicament provat que és un dels millors aliats per a la nostra millora física i per evitar lesions.

 

  • Dins d’aquest entrenament creuat introduir-hi la natació. Pot semblar molt diferent al nostre esport si som ciclistes o corredors, però la natació ens ofereix un ventall enorme de beneficis: entrenarem sense impacte –en el cas dels corredors- , millora la nostra capacitat pulmonar, treballem tot el cos en una sola activitat, ajuda a rebaixar el to muscular mentre no deixem d’entrenar… entre alguns dels seus beneficis.

 

  • Canviar de lloc d’entrenament. Si ens és possible, variar les zones d’entrenament de tant en quant ens ajudarà a veure llocs diferents, trobar-nos amb diferents terrenys i seguir il·lusionant-nos pel que fem.

 

  • Buscar companyia o canviar de companys. Si sempre entrenem sols, sortir amb companyia algun dia ens dóna un bon impuls de moral, a la vegada que ens fa veure el nostre estat físic perquè podem comparar amb altres persones. I si sempre acostumem a sortir amb els mateixos companys, tampoc està malament canviar de tant en tant i compartir la nostra activitat amb altra gent que ens pot donar un enfoc diferent o noves idees.

 

  • Agafar-se uns dies lliures. Ja sigui per descansar totalment, per dedicar-los a fer aquelles activitats que quan entrenem no tenim temps de fer, per compartir-los amb la família, pel que sigui. No ens podem passar ja que, tornant a l’inici de l’entrada, l’entrenament vol constància i ordre, però no ens angoixem per trencar aquest ordre uns dies, a vegades el benefici serà molt superior a la pèrdua.

 

Imatge: Photo by Robson Hatsukami Morgan on Unsplash