tomasz-wozniak-484204-unsplash (1)

Tornar a córrer després d’una aturada

Fa mesos que parlem d’entrenaments, alimentació, curses… però, segurament en algun moment de les nostres vides hem hagut de fer una aturada, voluntària o forçada, de l’activitat física i després costa molt tornar a arrencar.

Avui parlarem d’algunes propostes que ens poden ajudar a reenganxar-nos després d’una aturada prou llarga com perquè ens costi tornar-hi.

El primer de tot és que, encara que estiguem mandrosos, tinguem molt clar que volem tornar-nos a reenganxar. És a dir, la voluntat ha de ser-hi molt present perquè ens requerirà un esforç.

Oblidem-nos del nostre estat de forma anterior, dels ritmes que dúiem o dels quilometres que érem capaços de córrer. Aquest fet ens posa una pressió que, en aquest moment de tornar-hi, no té cap mena de sentit i l’única cosa que aconseguirem és desanimar-nos.

Així doncs, primera proposta: deixa el rellotge a casa, oblida’t dels ritmes, dels quilòmetres i comença a sortir sense cap més objectiu de calçar-te les vambes i tornar a gaudir, mica en mica, d’aquest moment que tants plaers ens ha donat en temps passats.

Si l’estat de forma és molt baix, podem començar combinant uns minuts de caminar amb uns de córrer. En les primeres sortides, la quantitat de minuts caminant ha de ser superior als de córrer i, a mesura que ens anem trobant bé, anem invertint l’ordre.

Si ens és possible a nivell d’horaris, quedar amb companys farà dues coses: en primer lloc, que agafem una mica més de compromís i, en segon lloc, que tinguem un al·licient més, que tinguem companyia i que uns pels altres ens animem a agafar, de nou, aquesta rutina. Anem en compte en no agafar-nos a companys amb un nivell massa superior al nostre perquè l’efecte podria ser el contrari i desanimar-nos.

I com a darrera proposta d’avui, és una bona idea plantejar-se objectius a mitjà i llarg termini. Que no siguin massa ambiciosos ni tampoc massa senzills. Hem de trobar un terme mig que ens mantingui motivats i il·lusionats. Poden ser caminades, curses, excursions que tenim pendents… cadascú ha de trobar els seus.

Comencem?

 

Imatge: Photo by Tomasz Woźniak on Unsplash