06062017-img8216

Recuperadors: són un bon aliat per al nostre entrenament?

06062017-img8216És evident que l’entrenament genera un desgast important, sobretot els entrenaments de sèries, de llarga durada o de treball intens de força i que cal omplir bé els dipòsits tant abans com després de l’entrenament. Abans per no defallir i poder fer l’entrenament amb garanties i després per compensar el desgast generat.

Per què necessitem omplir aquests dipòsits?
1. si el que gastem és superior al que ingerim anirem entrant en una fase negativa de desgast que, arribarà un punt, ens debilitarà i el nostre rendiment baixarà, fins i tot podem posar en perill la nostra salut.

2. per recuperar més ràpid i poder tornar a entrenar amb garanties a la propera sessió.

 

Què son els recuperadors?
Son productes que es poden fer de forma natural o comprar preparats, generalment en forma de pols, que ens haurien d’aportar de forma concentrada:
1. hidrats de carboni
2. proteïnes
3. aminoàcids
4. vitamines
5.minerals
6. hidratació

 

Val la pena prendre un recuperador? Quan?
Sí, val la pena prendre’n sobretot després de sessions llargues, de sèries, d’intensitat, de treball de força intens, etc. Sessions en les quals el desgast ha estat elevat. També ens seran de bona ajuda els dies que sabem que passarà molta estona entre la finalització de l’entrenament i el següent àpat.
Els dies de rodatge o de recuperació activa, a no ser que s’estigui fent una càrrega d’hidrats o proteïnes per alguna raó específica que ens hagi dit el nostre entrenador o dietista, no caldria.

 

Naturals o preparats?
Cada un d’ells té les seves coses bones i no tan bones.

Si ens els preparem naturals hem de tenir molt clar els ingredients que hi posem perquè estigui compensat i ens aporti tots els nutrients que realment necessitem. Està clar que un producte fet a casa, amb ingredients naturals, sempre serà més “sa” o, com a mínim podrem controlar un dels grans problemes dels que son preparats: l’altíssima concentració de sucres.

Pel que fa als preparats ja venen amb les racions fetes, els que tenen més proteïnes o més hidrats, etc. i podem escollir segons ens aconselli el nostre dietista o entrenador. Però com dèiem a les ratlles superiors, cal anar amb molt de compte la marca que escollim ja que, generalment, les quantitats de sucre sobrepassen el necessari.

 

Imatge: Photo by Element5 Digital on Unsplash