running shoes1

Quines vambes em compro?

Aquesta és una de les grans preguntes que ens fem tots. I quan ens trobem en el moment que toca anar a la botiga a comprar vambes noves, si no tenim molt clar el model que ens va bé, ens genera força dubtes.

El primer que cal tenir clar és per a què les volem. Avui en dia el mercat del calçat esportiu està tan especialitzat que en trobarem per totes les modalitats de córrer possibles. Hem de tenir en compte si les volem per fer asfalt, per fer mitja muntanya o alta muntanya, per caminar o per córrer.

El segon que hem tenir en compte és la distància. No serà el mateix agafar unes vambes per recórrer 5 o 10 quilòmetres lleugers en cursa, que unes vambes per a fer llargues quilometrades o per entrenar dia rere dia. Per a una cosa ens caldrà un bon amortiment i per a l’altra un calçat lleuger on el més important sigui el pes baix.

El tercer amb què cal que ens fixem és amb la nostra petjada. És a dir, si ens cal un calçat per a peu supinador, pronador o neutre.

Un cop tenim clars tots aquests aspectes, cada marca té les seves games de vambes per a les diferents modalitats.

I aquí arriba la segona pregunta, quina és la millor marca? La resposta és clara, amb la que t’hi sentis més còmode.

Un cop escollit el terreny pel que correrem, la distància aproximada que hi recorrerem i quina és l’orientació dels nostres peus ja haurem descartat molts models i entre els que ens quedin només falta anar provant i amb aquell que ens hi trobem més a gust i còmodes és amb el que hem de sortir amb la caixa sota el braç.