mia-gracia-tabili-423179-unsplash

Què és l’entrenament creuat?

Les paraules “entrenament creuat” s’ha posat força de moda darrerament i es fa servir en moltes converses sobre entrenament, però què significa?

 

L’entrenament creuat no és res més que afegir altres disciplines diferents a la qual competim per entrenar. Per exemple, pels corredors de muntanya, fer entrenaments amb bicicleta de carretera, btt o natació. O pels nadadors, introduir la carrera o la bicicleta.

 

L’entrenament creuat té diferents beneficis tant a nivell fisiològic com psicològic.

 

  1. A nivell psicològic és una forma de canviar, de mantenir alta la motivació. Canviar el que fem per entrenar ens ajudarà a mantenir viva aquella il·lusió que, a vegades, la rutina va apagant i que és tan necessària per seguir progressant.

 

  1. A nivell fisiològic i mecànic podríem entrar amb explicacions molt tècniques, però per entendre-ho planament parlem de dos punts claus:

a) evitarem lesions ja que deixem de carregar sempre sobre les mateixes articulacions i punts de tensió, però en canvi no deixem d’entrenar.

b) aconseguirem ser esportistes més complets ja que treballarem a tots els nivells, cardiovascular, muscular, respiratori i coordinatiu, des de diferents àmbits i enfocaments.

 

Sempre m’agrada posar un exemple molt important i representatiu. La nadadora Mireia Belmonte sempre explica que el seu gran canvi a nivell competitiu el va realitzat l’any que el seu nou entrenador li va fer introduir la carrera (correr) durant la pretemporada. Sempre afirma que aquell any va fer el pas definitiu.

 

Imatge: Photo by Mia Gracia Tabili on Unsplash