optica torrents

Entrevista amb en Pere Puig d’Òptica Torrents

L’Òptica Torrents és una clar exemple de feina ben feta a llarg termini. De dedicació i aposta per un projecte que, per davant de tot, s’ha tirat endavant amb fermesa i voluntat de créixer sense pressa però amb una base molt sòlida.

En Pere Puig és la cara visible d’un bon nombre de diferents professionals, fins a 9, que treballen en diferents camps, però sempre en la mateixa direcció.

Osoning: Pere, quan es va crear Òptica Torrents?

Pere: Aquest desembre passat hem complert 20 anys d’història. Es diuen ràpid, però 20 anys donen per a molt.

O: I com va néixer?

P: Jo no vinc del món del comerç, tot al contrari, vinc del sector empresarial. Vaig passar 24 anys a l’empresa. Al cap dels anys i després d’una època molt dura, vaig decidir fer una canvi i vàrem començar amb una òptica petita a Manlleu. Posteriorment en vàrem obrir una altra a Roda de Ter. Al cap dels anys vàrem preferir unir esforços i centralitzar-ho tot a Manlleu on vàrem obrir la botiga actual que és força gran. Som nou treballadors aquí dins.

O: Quina és la filosofia d’Òptica Torrents?

P: Teníem clar que el mercat estava molt explotat i que necessitàvem desmarcar-nos. Vàrem apostar per cuidar molt dos aspectes: l’alta qualitat i els vidres. Ens movem per totes les fires europees buscant noves marques, sempre amb l’objectiu de poder oferir qualitat als clients. No juguem amb els preus, tot i que fem ofertes perquè el propi mercat les demana, però hem fet una aposta clara pel producte de qualitat. Ens formem contínuament per oferir també un servei de qualitat.

O: També heu apostat fort per l’esport.

P: Era un mercat que desconeixia. Fa anys vaig tenir l’oportunitat de muntar una carpa a la Cabrerès BTT i allà vaig adonar-me que el mercat era molt potent. A partir d’aquí em vaig posar amb contacte amb Oakley Espanya i vaig fer formació amb ells. Vaig portar cap aquí moltes ulleres esportives. Posteriorment ens hem format amb altres marques punteres com Rudy, Bollé, Cébé, etc.

O: Esteu vinculat amb una bona colla d’esportistes de la Comarca, què us aporta?

P: Primer de tot vull puntualitzar que els esportistes que tenim són un actiu molt important per a nosaltres. Són bones persones i bons esportistes. Són els nostres ambaixadors. Ens donen molt feedback del producte i, sense quasi ni adonar-se’n, ens porten clients.

O: Sou la primera botiga en expressar públicament que aposteu i creieu pel projecte d’Osoning. Per què hi creieu?

P: És un projecte molt potent. Des de Creacció sempre m’han ajudat i quan es va començar a parlar d’Osoning ja se m’hi va tenir en compte des del primer dia. És bàsic pel teixit econòmic esportiu de la Comarca. Si ens hi involucrem es pot fer molt bona feina. Crec que el món empresarial hi veurà ràpid el potencial, però el que em preocupa és el comerç.

O: Per què?

P: El que he anat veient amb els anys és que en el sector del comerç tothom vol fer massa la seva i costa que treballem conjuntament.

O: Des del teu punt de vista, per què és tan important que es treballi conjuntament?

P: És bàsic ja que el meu client segurament també pot necessitar una bicicleta o unes vambes o qualsevol altre peça esportiva. Si col·laboro amb altres botigues el podré encaminar bé i enviar-lo a un lloc on sé que el tractaran bé. A mi m’interessa cuidar el meu client tant dins de la meva botiga com quan l’envio a altres llocs.

O: Ja per acabar, què és ÒpticaSport by Torrents?

P: És una marca que hem creat on apostem definitivament en l’àmbit esportiu després de veure i fer un estudi exhaustiu del gran creixement que ha fet aquest sector en els darrers anys i tenim un repte molt clar: Vetllar per la salut ocular dels amants de l’esport.