Treball de força

Per què haig de treballar la força si el que vull és córrer?

Tenim tan poc temps que ens costa passar hores dins d’un gimnàs. Som allà dins i tenim la sensació que estaríem invertint millor el nostre temps si estiguéssim corrent o pujant muntanyes. Avui en dia el concepte del treball de la força ha canviat molt i ja no està únicament basat en aixecar ferro o moure unes màquines avorrides. La varietat és enorme i pot arribar a ser molt divertit. Però, per quina raó haig de fer-ho?

 

Te’n donem 3:

 

  1. evitarem lesions a curt i llarg termini. Si el treball està ben dirigit i ben estructurat, evitarem lesionar-nos. Córrer és un esport molt exigent per a les articulacions i per a la musculatura, si reforcem bé a nivell muscular i de forma equilibrada tot el cos, protegirem les parts més delicades i podrem córrer durant molt més temps sense interrupcions.

 

  1. correrem més ràpid. Tant per pujar, com baixar, com per córrer en pla, tenir una musculatura forta i treballada ens farà millor corredors, molt més eficients, potents i ràpids. I no podem pensar només en les cames… els braços i tota la zona central (el core que s’en diu) del tronc ens ajuden molt en el gest de córrer. No ens n’oblidem.

 

  1. podrem córrer durant molts anys. Aquesta va molt lligada a la primera. Quantes vagades hem vist companys que, a la llarga han de deixar de córrer i canvien les vambes per la bici o el banyador? Si protegim les parts més delicades, encara que córrer sigui agressiu, en podrem gaudir molts més anys de forma saludable i segura.

 

Foto:Photo by Element5 Digital on Unsplash