martins-zemlickis-57243-unsplash

Per entrenar-me per una marató, haig de fer tirades de 42 km?

És una pregunta freqüent i, aparentment lògica. Si estic preparant-me per córrer 42 km, bé hauré de comprovar si soc capaç de completar-ho, no?

Doncs no. Recuperar-se d’un entrenament de 42 km és una tasca complicada i llarga. Sumar entrenaments tan llargs, farà que la setmana següent hagi de descansar massa dies i perdi valuoses sessions d’entrenament. D’altra banda, a nivell articular, sumar tants quilometres d’una sola tirada és molt exigent i dur i ens pot portar a lesions prematures.

La fórmula per a entrenar marató i arribar-hi amb confiança i sense haver-nos lesionat pel camí és sumar dia rere dia. Acumular quilometres al llarg de la setmana i dels mesos i anar augmentant els ritmes. Introduir paulatinament curses de 10k i una mitja marató, també ens ajudarà a sumar entrenaments, veure l’evolució i mantenir viva la motivació.

S’acostuma aconsellar anar augmentant, un dia a la setmana, els quilometres en un dels entrenaments, per exemple el cap de setmana, fins a arribar a una tirada d’uns 30 km aproximadament. Si aconseguim fer aquests 30 amb certa comoditat després d’una llarga setmana de sumar entrenaments i sèries, estarem preparats per afrontar els 42 km.

De totes formes, el millor consell que us podem donar és que si voleu preparar una marató amb totes les garanties és que us poseu en mans d’un professional!

Photo by Mārtiņš Zemlickis on Unsplash