plana amb globus

Busquem noves zones per entrenar

S’acosta la primavera, els arbres comencen a florir, els camps es van tenyint de verd, el dia s’allarga i aquell fred tan intens va afluixant perquè el sol ja escalfa. És una època en què se’ns desperta un instint que l’hivern ha apagat: el de començar a voltar per buscar diferents llocs d’entrenament.

Tenim la sort de viure envoltats d’un terreny molt variat. És cert, no tenim les grans muntanyes dels Pirineus, però tenim el Montseny a tocar de casa.

Els que entreneu per la zona, estareu d’acord amb nosaltres que la Plana de Vic, de plana en té poc, més aviat n’hi podríem dir el puja-baixa de Vic. Costa trobar extensions llargues on treballar el pla sense un trenca-cames constant, però hi son.

 

Aquí tenim una mica de lloc per tots:

aquelles persones que entrenen per maratons d’asfalt (ara que acabem de deixar enrere la de Barcelona) troben bones zones d’entrenament al vora Ter, als laterals de la C17 o a la via verda que recórrer el riu Gurri per anomenar-ne alguns.

Els ciclistes que busquen entrenaments ràpids i de cadència també poden complir-los a l’entramat de carreteretes de Malla o donant la volta a la Comarca, si no s’arriba a Torelló, és força planer.

Evidentment, aquelles persones que preparen proves atlètiques pures i dures tenen les pistes d’atletisme.

Tenim turons i turonets per donar i per vendre, no massa separats entre ells que es poden anar enllaçant i en surt un bon entrenament en quant a quilòmetres i desnivell. Des del Roc Gros, passant pel Castell de Tona, La Miranda, Sant Sebastià, la Creu de Gurb fins a Sant Martí Xic i anar seguint.

Muntanyes de dimensions mitjanes com Sant Bartomeu, molt estimat pels ciclistes o Bellmunt i el Cabrerès, molt transitats pels amants de la muntanya o de la btt.

Hi ha ports per a la bicicleta de carretera preciosos com la Salut, Bracons, tot el que envolta la zona de Viladrau, Collformic, etc.

Tenim tants indrets i raconets que fa respecte escriure un text així perquè és fàcil oblidar-ne tantíssims…

 

El que us volem transmetre és que inspeccioneu els voltants de casa, que sortiu dels llocs on entreneu normalment ja que, sense la necessitat de fer grans desplaçaments amb cotxe, trobareu emplaçaments bonics i molt adients al que teniu ganes de fer. Segur!

Imatge: Osona Turisme