clem-onojeghuo-120372-unsplash

No m’agrada anar al gimnàs a aixecar ferro, com puc fer el treball de força?

El mes passat us parlàvem de la importància del treball de força com a complement de la nostra pràctica esportiva. A molts, ens costa entrar al gimnàs i fer els exercicis tradicionals d’aixecar ferro o moure màquines de peses tradicionals. Aquest fet fa que no ens vingui gens de gust realitzar aquesta tasca tant important.

Avui et proposem diferents formes de fer treball de força de forma amena, diferent i, fins i tot, simpàtica:

  1. sessions dirigides al gimnàs. Queda lluny aquell concepte de l’aeròbic amb malles i escalfadors, actualment, les classes dirigides de gimnàs son una manera excepcional per a realitzar un bon treballar de força. El ventall és molt ampli i per a tots els gustos: des de Body Pump o steps, durant les quals es realitza un treball general, fins a les sessions específiques de CORE i/o abdominals, per centrar-nos en la nostra part central del cos que en sustenta l’estructura.

 

  1. treball amb gomes. Fer el treball de força amb gomes ens permet adaptar molt l’esforç a les nostres possibilitats. Es tracta d’exercicis amb moltes possibilitats i una amplíssima combinació que mai ens avorriran. Les gomes es poden comprar a botigues específiques de fitness o al Decathlon, no ocupen espai i es poden utilitzar a qualsevol racó de la casa, de vacances, si hem de viatjar per feina, etc. No cal fer sessions exageradament llargues, però si cal que siguem regulars.

 

  1. rutines HIIT (high intensity interval training). Aquestes rutines s’estan posant molt de moda al nostre país. Venen dels EUA i es tracta de rutines curtes i molt intenses durant les quals es treballa tant a nivell cardiovascular com de força. Es poden realitzar al gimnàs o a casa, al youtube hi trobaràs mil exemples.

 

  1. escales. El treball d’escales s’utilitza des de fa molts anys en el món de l’atletisme per la seva transferència en la tècnica de córrer i la coordinació, però també és un important treball de força. De totes maneres hem de tenir en compte que només estem treballant el tren inferior i que caldrà fer un treball paral·lel de core i tren superior.

 

  1. Crossfit, entrenament funcional, etc. Igual que el HIIT, aquestes tendències ens arriben d’altres països i són molt interessants per l’àmplia combinació d’exercicis que uneixen. No només es treballa la força sinó que també introdueixen un important component cardiovascular. També és molt interessant perquè treballen la musculatura de forma molt més àgil que les típiques màquines de gimnàs.

 

Imatge: Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash