kong-jun-HS5lkSGvKIQ-unsplash

Les vacances

Fer vacances pot voler dir diferents coses. Per algunes persones fer vacances vol dir temps per entrenar tant com sigui possible, en canvi, per d’altres significa no fer res de res.

Potser no cal una cosa ni l’altra… ja sabeu que som de mantenir un equilibri i una coherència amb els entrenaments així que tanquem aquesta temporada, abans de marxar de vacances, amb algunes recomanacions per mantenir aquesta coherència també durant aquesta època del “tot s’hi val”.

 

La major part de l’any anem molt col·lapsats entre la feina, la família, els compromisos i els entrenaments. Si som persones de cuidar-nos, ens preocupem per l’alimentació i procurem portar uns horaris que ens permetin descansar. I, sovint, per arribar a tot plegat es genera un estrès afegit.

Per tant, aprofitar les vacances per baixar aquest ritme, deixar-se anar una mica amb el menjar, fent algun extra que no ens permetem durant la resta de l’any i trencar horaris no és cap mala opció perquè a part de descansar físicament també ho fem psicològicament i emocionalment.

Sempre sense passar-nos i sense abandonar-nos del tot per a diferents raons:

  1. si ens abandonem molt ens constarà també molt tornar al ritme anterior.
  2. el risc de patir una lesió a la tornada sempre serà més elevat si hem estat un període completament parats.
  3. moure’s i cuidar-se forma part de la regeneració anual necessària del nostre cos.

 

Les vacances son un bon moment de fer aquelles activitats que la resta de l’any ens son impossibles: fer entrenaments més llargs, a llocs diferents, en horaris diferents, amb la família…

Gaudim-les i assaborim-les intentant evitar els excessos per totes bandes. Ja sabeu, la coherència i el sentit comú son la base de l’entrenament.

Bones vacances!

 

Imatge: Photo by Kong Jun on Unsplash