IMG_0428

La importància de les revisions medico-esportives

Les revisions medico-esportives, o també anomenades proves d’esforç, no son una exclusiva dels jugadors de futbol o bàsquet professionals que veiem a la televisió a inici de temporada o quan fitxen per un nou equip.

 

Son exàmens mèdics importantíssims que ens serviran per a dos aspectes bàsics:

 

  1. El més important és el que té relació amb la salut. Avui en dia hi ha un gran volum de persones que practiquen esport, cosa molt interessant dins d’aquesta societat sedentària, però no podem començar a posar el nostre cos en situacions d’estrès esportiu sense abans passar per un examen mèdic que ens mostri que estem preparats per a aquests esforços. Així doncs, una prova d’esforç ens serveix per posar en evidència si el nostre cos està en òptimes condicions per a sotmetre’s a l’activitat física, sigui al nivell que sigui i evitar accidents, sobretot a nivell cardiovascular.

 

  1. En segon terme, hi trobem el punt de vista del rendiment: les proves d’esforç serveixen per observar a quin nivell de rendiment ens trobem, si hem evolucionat en relació en d’altres d’anteriors, quins aspectes hem de millorar i com fer-ho.

 

Per prescripció mèdica es calcula que és interessant fer-ne una cada dos anys. N’hi ha de més senzilles, sense examinar els gasos que consumim, per exemple, fins a d’altres molt sofisticades i que examinen moltíssims paràmetres com el lactat, el volum d’oxigen que consumim, etc. I això, evidentment, vol dir diferents preus.

 

Potser no cal complicar-nos la vida ni rascar-nos fort la butxaca i anar a buscar la millor prova d’esforç que ens poden oferir, però si que és imprescindible passar cada dos anys per aquests exàmens i posar el nostre cos a prova per comprovar que podem seguir gaudint de forma saludable de l’esport que més ens agrada.