copa osona.trial taradell

La Copa Osona de Trial: un dels pilars del nostre ciclisme

El proper diumenge 19 de febrer s’inicia a Osona la temporada de Trial FCC 2017 (Federació Catalana de Ciclisme). La divuitena edició de la Copa Osona de Trial es portarà a terme entre els mesos de febrer i juny amb un total de cinc proves repartides a diferents municipis de la comarca.

Taradell donarà el tret de sortida al certamen que continuarà pels municipis de Folgueroles (26 de març), de Sant Julià de Vilatorta (23 d’abril), de L’Esquirol (28 de maig) i, finalment, de Calldetenes (18 de juny).

 

En Dani Parramon, director esportiu de Trialsport es mostra molt optimista amb aquesta Copa per diferents aspectes: “Molts esportistes elit de diferents països aprofiten per desplaçar-se aquí per entrenar aprofitant el clima i el terreny i, de passada, utilitzen la Copa com a pretemporada. Això fa que el nivell sigui molt alt i l’espectacle estigui assegurat.” Parramon afegeix que “està prevista la participació de riders vinguts de Suècia, Dinamarca, Bèlgica o Anglaterra.” Per altra banda, tenint en compte la importància de la cantera per la bona salut de qualsevol esport, també assenyala: “és una font molt important per a potenciar la base d’aquest esport. A Catalunya hi ha moltes escoles de trial i totes esperen amb il·lusió la Copa Osona de trial.”

 

Parramon destaca que “els participants acostumen a apreciar molt els circuits que la majoria són en entorn natural, no s’han de fer servir elements sobreposats ja que les mateixes zones ja tenen els elements que han de tenir.” I afegeix: “els participants surten molt contents pel rigor en la nostra organització, en l’arbitratge i en el bon ambient que any rere any es respira, entre d’altres aspectes.” Fets que, sens dubte, fan que aquesta Copa sigui un èxit participatiu i organitzatiu.

 

Deixant de banda les categories femení i masculí elit, la Copa compta amb participants de totes les edats: pre-benjamins (5-6 anys), benjamins (7-8 anys),

principiants (9-10 anys), alevins (11-12 anys), infantils (13-14 anys), cadets (15-16 anys), sènior (17 i més) i sub23 (17-22).

També es disputaran les categories denominades open, on els participants poden escollir el nivell de recorregut que millor s’adapta a ells i sense limitació d’edat, hi haurà tres nivells: blanc, blau i verd.

 

Fa 18 anys, quan es va iniciar aquesta Copa, el 100% dels participants eren de la Comarca, actualment la participació local ronda el 25% i la resta venen d’altres punts de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.

 

La Copa Osona de Trial està organitzada per Trialsport juntament amb la Unió Ciclista Vic i compta amb la col·laboració dels respectius ajuntaments, institucions i empreses privades.

 

A les 9 del matí del diumenge 19 de febrer es donaran les primeres sortides de les categories open i dels més joves, seguits a les 11 per les categories elit, cadet, sub23, sènior.

 

Així doncs, tant la primera prova a Taradell com la resta de les competicions de la Copa Osona de Trial són una bona ocasió per acostar-se a gaudir d’una matí esportiu complet.

 

 

Trobareu tota la informació a la web de Trialsport

Facebook

Twitter

Instagram