intensitats

Intensitats d’entrenament

Entrenar vol dir combinar. Combinar intensitats, descans i diferents tipus d’entrenament. La combinació adequada de tots aquests elements serà la que et farà millorar de forma correcta i sense lesions.

Però, a quina intensitat has d’entrenar? Com saps a quina intensitat real estàs anant?

Et proposem una classificació molt senzilla que podràs fer servir per saber a quina intensitat has de treballar.

  1. Baixa: és aquella en què pots parlar sense cap mena de problema i en cap moment se’t talla la respiració. L’inici dels escalfaments i els refredaments sempre haurien de ser a aquesta intensitat i les recuperacions molt suaus entre sèries també.
  1. Mitja: és aquella en què pots parlar però ja s’entretalla una mica la conversa perquè has de deixar de parlar un moment per agafar aire. El final de l’escalfament o la recuperació entre sèries, quan ja no ha de ser tan suau, poden ser a aquesta intensitat.
  1. Alta: és aquella que no et permet mantenir una conversa amb ningú perquè necessites tot l’aire per omplir els pulmons i fer funcionar la màquina. De totes formes ets capaç de dir alguna cosa si és necessari i és curt. Les sèries que no son màximes, els canvis de ritme, les pujades, gran part de les curses, haurien de ser a aquesta intensitat.
  1. Màxima: si treballes a aquesta intensitat seràs incapaç de fer res més enllà de respirar o hiperventilar. Son activitats de curta durada i màxim esforç. Sèries curtes, pujades curtes, un esprint, etc.

Per millorar has de combinar les diferents intensitats. Sempre a baixa o mitja… no millores. Sempre màxima, la fatiga tampoc et deixarà avançar.

Ja ho saps, a combinar!

Photo by Clique Images on Unsplash