tikkho-maciel-72251-unsplash

Estic preparant marató, on entreno?

Tot i que ens diuen que vivim a La Plana de Vic, tots aquells que volen preparar una marató es troben que els costa trobar tirades llargues planes per la zona. Realment, tenim força puja i baixa que no facilita aquests entrenaments completament plans el dia que ho necessitem.

 

Però buscant, buscant sempre es troben raconets interessants.

Us en proposem dos llocs:

 

  1. El primer, i un dels més notables perquè gairebé no es toca asfalt, és el vora riu que voreja Vic per la seva banda est. Es pot agafar, gairebé, a l’alçada de Santa Eugènia de Berga i, direcció nord, ens porta fins a Roda de Ter. Allà es pot seguir cap a Manlleu i més al nord, però ja deixem les zones més planes. Entre anar i tornar, segur que traiem al voltant dels trenta quilometres.

 

  1. El segon el trobem a la zona de Malla, tot i que aquest, des del nostre punt de vista, té el problema que és gairebé íntegrament sobre asfalt i no és bo fer-lo servir en tots els entrenaments perquè ens carrega massa a nivell muscular i articular. Però tots els vorals de la C-17 direcció sud i nord, des de Vic, cap a Malla, Tona i, gairebé, fins els Hostalets de Balenyà, és una zona força uniforme que també ens ofereix força quilometres per entrenar proves com la marató.

 

Imatge: Photo by Tikkho Maciel on Unsplash