20171120_191601

Entrevista amb Miguel Haro, propietari i fundador de Mustang Box

Ens hem acostat al local de Mustang Box al polígon industrial del Mas Galí de Gurb. És un dia fred i gris del mes de desembre, però només entrar, tot i que no hi fa calor perquè és un lloc on la gent hi va a fer exercici d’alta intensitat i suarien massa, sentim la calidesa tant del lloc com d’en Miguel, el propietari, ideòleg i fundador de Mustang Box, que ens rep amb un bon somriure.

Ens ofereix baixar la música que peta fort als altaveus, però veient que hi ha clients entrenant, decidim que ja parlarem una mica més fort, no hi ha problema!

 

Osoning: Miguel, creiem que Mustang Box és una iniciativa força innovadora aquí a la Comarca, com explicaríem als lectors qui sou i què feu?

Miguel: Ara mateix som dues persones, jo mateix que he muntat el gimnàs i un company amb qui compartim la feina de tècnics i entrenadors. Mustang Box és un gimnàs alternatiu, on combinem el treball de força funcional, fet amb moviments naturals, utilitzant el pes del cos o pesos de diferents elements i una part més aeròbica. La nostra idea és, en un futur, poder aportar a la Comarca una prova de renom de curses d’obstacles, tipus Spartan Race.

 

O: D’on va sorgir la idea?

M: Mira, penso que l’entrenament de força ha canviat, ja no es treballa tant amb moviments simètrics o mecànics, sinó que s’està evolucionant cap al treball funcional que és el que oferim aquí perquè realment hi creiem. De fet, Mustang Box és el resultat d’una barreja d’interessos que sols no m’acaben de satisfer, però units m’omplen molt. Es tracta de les curses de muntanya i del crossfit amb alguna variant, sobretot evitant el balanceig. De fet, sempre intentem remarcar que aquí no fem crossfit.

 

O: Explica’ns una mica amb quines instal·lacions compteu.

M: Aquesta nau industrial que veieu son les nostres instal·lacions. Aquí dins es fa tot el treball de força de forma molt intensa, amb rodes de tractor i tots els elements que utilitzem, més les màquines per escalfar i, de cares al bon temps, tot això ho combinem amb córrer en el medi natural, a la muntanya sobretot. A la llarga, el meu ideal seria poder tenir un terreny on muntar un parc fixe per a entrenar les curses d’obstacles, amb murs i tot de proves per entrenar de forma completa.

 

O: Hi ha molta tradició d’aquest esport al nostre país?

M: S’hi va entrant amb força, la gent busca noves experiències, ja no vol anar al gimnàs i fer els exercicis que ha fet sempre, li costa tancar-se sempre entre quatre parets. De totes formes si ens comparem amb els Estats Units, que és el gran precursor, anem molt enrederits.

 

O: Ja esteu organitzant algun esdeveniment?

M: Ara com ara no organitzem res, però un dels objectius de muntar el gimnàs és poder entrenar a la gent, mostrar-los aquest món i que s’hi puguin interessar si els agrada. Tenim clar que hem de créixer a poc a poc perquè es tracta d’una disciplina nova i tot necessita el seu temps. Ara ja ens hem inscrit amb clients a alguna prova. I el que em ronda pel cap com a cursa per acabar organitzant aquí, sé que s’ha de fer de forma progressiva ja que es tracta de proves molt dures i els esportistes s’hi han d’anar introduint mica en mica.

 

O: Per què us heu instal·lat a Osona?

M: La zona és brutal. Té moltíssimes possibilitats per aquest tipus d’esdeveniments. Els autèntics són les que es poden fer en entorns de muntanya i aquí a la Comarca en tenim molta, amb molts recons, diferents terrenys… A més a més, tot i que a Catalunya cada vegada hi ha més oferta, a Osona no se’n fa cap. Existeix la Finisher Non Stop, que ara es fa a Centelles que, tot i que va ser on em vaig començar a interessar per aquestes competicions, no és ben bé el mateix.

 

O: Per què us va interessar formar part del projecte d’Osoning?

M: Perquè ens volem integrar a la Comarca, volem formar part de les diferents iniciatives que fomentin i donin a conèixer tant l’esport, com el territori. Creiem que és necessari la col·laboració de diferents sectors per tal de poder fer bé una prova de les característiques que tenim ganes d’organitzar en el futur i Osoning reuneix molta part de la nostra voluntat.

 

O: Una curiositat per acabar, per què Mustang?

M: Soc un apassionat d’aquesta raça de cavalls. Ara ja no son originals perquè els van creuar antigament i no son purs, però el mustang és un cavall salvatge, amb una força i potència brutals i una resistència feroç. M’agrada el paral·lelisme amb el que volem fer.