Lourdes alemany

Entrevista amb la Lourdes Alemany

La Lourdes és una dona ocupada, viatja molt i, quan és aquí, el cap li va a mil amb noves destinacions. Porta la seva professió a la sang i aquest fet es transmet, indiscutiblement, amb el tracte amb als seus clients. L’enganxem just en una fira, a l’estranger, i ens atent amablement. Se li nota a la veu que allò del que parla l’apassiona. De la Lourdes, entre moltes altres coses, cal destacar la seva gran afició que és la competició amb globus aerostàtic, una passió que ha nascut de la seva punyent inquietud per l’aventura, els viatges i conèixer noves experiències i nous llocs.

 

Osoning: Bon dia Lourdes, gràcies per atendre’ns. Quants anys fa que us dediqueu al món dels viatges?

Lourdes: Viatges Alemany és una empresa familiar que, justament aquest any, farà seixanta-cinc anys que els meus pares va fundar l’agència. Cal pensar que en aquell moment era molt excepcional i nou.

 

O: Avui en dia que tothom té molta informació al seu abast, seguiu oferint el servei de la mateixa manera que fa un temps enrere? Com ha evolucionat?

L: Realment, a dia d’avui hi ha molta informació a l’abast de tothom, és per això que la figura de l’agent de viatges és quan pren més valor. L’era de la informació no distingeix entre la bona i la mala informació o l’adequada o no tant per a aquella persona, així que la nostra tasca consta en saber trobar el servei concret per a la persona concreta. També fem molta feina de buscar bones tarifes, bones condicions en els vols, en els hotels, les combinacions horàries, etc. I sobretot aportem molta experiència, som un equip de persones que viatgem molt, anem a moltes fires i podem aportar informació i experiència de primera mà al client i aquest és un valor al qual donem molta importància. Crec que és cap on hem evolucionat. A part de la venta online que això ens ha ajudat a obrir-nos a tot l’Estat. Que el client pugui arribar a tanta informació cal veure-ho com una cosa bona, està més informat i té més clares les seves prioritats i curiositats.

 

O: Què busca un client quan entra per la vostra porta?

L: Busca un tracte personal, proper i que amb confiança li recomanis el que més s’apropia a les seves necessitats. Bàsicament, assessorament d’un expert.

 

O: Hi ha qui té la seva destinació molt clara, però suposo que també hi ha qui sap que vol viatjar però no té massa clar ni on, ni com, com es va perfilant un viatge en aquests casos?

L: En aquests casos, la nostra tasca comença per escoltar molt al client i interpretar les seves inquietuds, mirar de saber llegir entre línies. Comentem molt a l’oficina, entre els companys, que cada moment vital de les persones busca un tipus de vacances diferent i és molt bonic, tot i que a vegades complicat, saber interpretar aquestes situacions.

 

O: Quines destinacions destacaries de turisme actiu?

L: Una de les nostres especialitats és el turisme actiu. I ens agrada molt destacar, entre altres ofertes, les “Rutes en bicicleta sense maletes”  És a dir que donem el servei de fer el trasllat de l’equipatge d’un allotjament a l’altre, de manera que el client només cal que es dediqui a pedalar i disfrutar de la jornada. El matí deixa l’equipatge a l’hotel on ha dormit i, fa la ruta al seu aire i autoguiada i a la tarda quan arriba a l’altre allotjament ja hi troba l’equipatge.

Hi ha rutes per tota Europa, i de tots nivells de dificultats, fins i tot per a fer en família i amb nens o les rutes més esportives amb més dificultat. Tenim una web dedicada a les rutes en bicicleta www.biciland.com  que esperem tenir renovada a primers de març.

 

O: És possible viatjar de forma econòmica?

L: Si, dependrà sempre del viatge, es clar. Però si està ben planificat, sobretot amb previsió i temps, es troben bones tarifes. I aquí també hi ha part de la nostra feina ja que podrem aconsellar en molts aspectes que abarateixen els viatges.

 

O: I ja per acabar, quines raons donaries a una persona a qui vulguis convèncer perquè viatgi?

L: He tingut la sort de viatjar molt i des de molt joveneta. Cada època de forma diferent i és una experiència que no es paga amb diners. L’enriquiment personal és incalculable. T’enfrontes constantment a situacions noves, experimentes, coneixes altres formes de viure, amplia horitzons. També el fet de viatjar amb família, fer-ho junts, viure aquestes experiències plegats, ens uneix com a família i penso que el millor regal que puc fer als meus fills és oferir-los aquestes experiències, que s’obrin al món, que coneguin, que vegin allò que els agrada i allò que no. Els enriqueix i els ajuda a conèixer el món i a acceptar tot el que ens envolta.