esports estel 1a

Entrevista amb Jordi Perera, propietari d’Esports Estel

Fotos: Jordi Vila

En Jordi ens rep un matí entre setmana al segon pis de la seva botiga, envoltats de calçat de córrer i botes de futbol. És el propietari d’una de les botigues esportives amb més història de la capital osonenca, que ha passat de generació en generació i, clarament, un dels establiments de referència. Esports Estel, dins del grup Base, ha estat, juntament amb altres botigues de la Comarca, dels primers comerços a interessar-se per Osoning i recolzar la iniciativa.

Osoning: Bon dia Jordi, ens agrada el decorat esportiu d’aquest despatx!
Jordi: Bon dia, aquest és el nostre decorat predilecte, el material esportiu, com no podria ser d’altra manera.

 

esports estel 2

O: Ens ha arribat que Adidas ha escollit Base Esports Estel com una de les seves botigues estrella de Catalunya en l’apartat de futbol.
J: Sí, n’estem molt orgullosos. Hem rebut el reconeixement per part d’Adidas després d’anys de treball i esforç, assessorant els clubs de la Comarca i aconsellant als jugadors alhora de comprar el seu material. Treballant amb ells aconseguim acords de col·laboració que beneficien a les 3 parts: jugadors i clubs, botiga i marca.
Passem a ser una de les 5 botigues de Catalunya a formar part del programa Adidas Football Area líder en el món del futbol i equipacions.
Des del passat mes d’agost els clients poden gaudir d’una nova zona especialitzada en futbol on hi troben tota la col·lecció de botes i complements, des de la línia 1.0, destinades als jugadors més exigents, fins a la 4.0 destinada als petits futurs futbolistes.

 

O: Aquest aspecte amb què us diferencia d’abans?
J: Les temporades del material de futbol son molt curtes, duren uns dos mesos, això fa que com a botiguers no hàgim d’ajustar tant les nostres compres i que tampoc puguem tenir a la botiga tots els models per oferir als clients una àmplia gama. D’aquesta forma podem estar sempre al dia i oferir tots els models i preus que té la marca.

 

O: Cinc botigues a tot Catalunya! Una empresa d’aquestes característiques, com Adidas, no acostuma a fer passos en falç, així que si us ha triat no és cosa de l’atzar.
J: Com et deia és l’esforç de molts anys, formant-nos, fent clínics, organitzant esdeveniments a la Comarca o recolzant-ne com els 7 Portals de Vic, la Cursa del Roc Gros, en el seu moment la Cursa de Muntanya de Vic … en fi, buscant sempre alguna cosa més, no quedar-nos mai estancats, tenint la botiga atractiva, donant un bon servei, etc. Aquest fet fa que no només tinguem els clients de la zona, sinó que les comarques veïnes també ens visiten i ens compren.

 

O: Quin tipus de client teniu?
J: Tenim molt client fidelitzat i això és un bon termòmetre que estem fent bé les coses. Ens agrada donar un servei familiar, sense abandonar la professionalitat. El client ens coneix i nosaltres a ell. També hem notat molt la millora amb les infraestructures, el Berguedà, la Garrotxa, el Bages… ara s’arriba amb poc temps i còmodament i, tant Vic com Osona, s’estan convertint en indrets atractius a nivell comercial.

 

O: Des de sempre heu estat uns grans impulsors de la Fira de Muntanya de Vic, per què?
J: La veiem com una Fira molt potent, única arreu de Catalunya i, fins i tot, m’atreviria a dir de la Península i es podria crear una Fira molt potent. Probablement, si aconseguíssim una major implicació de tots els comerciants de la Comarca, amb el suport de les institucions, la Fira faria un salt qualitatiu encara més gran.

 

O: També per aquesta raó us va interessar de seguida el projecte d’Osoning?
J: Creiem amb el potencial de la nostra Comarca a nivell esportiu i també creiem que es tracta de sumar entre tots. Sempre he tingut en ment poder crear un esdeveniment prou important com perquè Osona es situï en el mapa de Catalunya i de la Península. Una Behobia-Sant Sebastian, per exemple, que porta més de 30.000 persones en un cap de setmana a la zona. Hi sortim tots guanyant, places hoteleres, restaurants, el qui anirà a comprar la llonganissa, comerços… Comencem a ser un referent i, si unim esforços, el consolidarem.