confisergur

Entrevista amb en Santi Rovira

En Santi Rovira i la Victòria Leon son dos grans entusiastes esportistes de la Comarca. Practiquen esport des que tenen ús de raó i sempre han estat molt vinculats i implicats en aquest àmbit a tots els nivells: competitiu, d’entrenament, com a pares introduint els valors de l’esport als seus fills, col·laborant tan de forma humana com econòmica en esdeveniments esportius de la Comarca…

A part de ser uns grans amants de l’esport són els propietaris de Confisergur, una corredoria d’assegurances situada al centre de Vic, que dona servei als particulars i a les petites i mitjanes empreses i que es caracteritza per un tracte molt personal i personalitzat. En ells, els clients troben moltes d’aquelles respostes que, com a desconeixedors dels tema, sovint van molt perduts en un camp, els de les assegurances, cada vegada més necessari pel tipus de societat en què vivim.

En Santi, com sempre ens rep amb un somriure, és una persona positiva i forta, molt competitiva, però aquest fet no li fa perdre la humanitat. Una humanitat que, tant ell com la Victòria, plasmen en la seva feina.

 

Osoning: Bona tarda Santi, Confisergur i Conficaravan, són dos logos que veiem sovint a grades de clubs, a pancartes d’esdeveniments esportius, a la camiseta d’esportistes, etc. Per què aquesta aposta tan ferma per l’esport?

Santi: En primer lloc perquè som esportistes a nivell personal, al final les persones transmetem qui som i les nostres il·lusions. Per altra banda perquè ens agrada col·laborar i posar el nostre gra de sorra a la combinació esport i Comarca d’Osona i els valors que aporta aquest binomi. Per a nosaltres és un honor veure la nostra marca en curses com la 4xM de Manlleu, per posar-te un exemple.

 

O: Però, realment en traieu un benefici d’aquests patrocinis?

S: A nivell econòmic? No massa. Sovint, tot el contrari, però aquí hem de distingir dues coses. En primer lloc, la nostra passió per l’esport, ens agrada que ens vinculin amb l’entorn esportiu com a marca, pels seus valors, perquè els compartim. I per altra banda, hem aconseguit fer veure a les asseguradores que l’esport, encara que sembli contradictori, és un bon sector on dedicar esforços.

 

O: Em costa de veure a mi també?

S: T’explico, ens vàrem adonar que associar assegurances i esport, contràriament al risc que pugui comportar, ens ha demostrat que és beneficiós. En general, la gent que practica esport de forma regular, ja sigui un esportista d’elit o un aficionat, desenvolupa una sèrie de valors que fa que aquella persona tingui una capacitat més elevada de percebre el risc i acaba adaptant un comportament que té menys imprevisions, així que, com a resultat final, és un tipus de client que interessa a les asseguradores. Fins i tot, l’esportista és un nou segment dins del vocabulari d’assegurances, sempre s’ha segmentat per edat, sexe, professió, etc. Des de fa un temps enrere també veiem el segment d’esportista amb els seus subsegments.

 

O: Així les asseguradores ho han rebut bé?

S: Vàrem ser de les primeres corredories que vàrem entendre que assegurar esdeveniments esportius donava accés a assegurar esportistes. I el que demostra que les asseguradores ho han rebut bé és que, actualment, companyies com Zurich Liberty i altres patrocinen grans curses com la Zurich Marató de Barcelona o una prova de 10k de Madrid molt potent que porta per nom Liberty.

 

O: Així doncs, hi ha una part de la vostra feina molt lligada a l’esport.

S: L’empresa mare és Confisergur, que és la corredoria d’assegurances, però dins d’aquest paraigües hem creat un producte propi per assegurar campers i autocaravanes, Conficaravan, que va sorgir d’una necessitat. Fins fa un temps enrere, s’associaven els viatges i moviments amb autocaravanes a la gent gran, a la població jubilada. Actualment qui més fa ús d’aquest producte és el jovent i no tot el jovent sinó que, per normal general, és jovent que practica esport i això ens tanca el cercle. A més a més, cal afegir que, normalment, ens trobem que aquest segment d’esportistes és ple de bona gent.

 

O: Quins serveis oferiu a l’usuari de la Comarca?

S: Hem diferenciar entre usuari particular i esdeveniments. A nosaltres ens agrada molt implicar-nos en els esdeveniments de la Comarca i acostumem a col·laborar amb ells oferint-los la millor cobertura al millor preu, és a dir, sense cobrar-los la comissió que nosaltres cobraríem per guanyar-nos-hi la vida. D’aquesta forma, els esdeveniments poden oferir una bona cobertura, amb tots els requisits que exigeix la Llei i poden tirar endavant la prova amb els riscs coberts a un preu assequible. Tots sabem el que costa tirar endavant aquests tipus de proves, moltes van amb pressupostos ajustadíssims i aquestes diferències de preus els poden ajudar a poder-se realitzar any rere any amb total seguretat. Amb el producte que els podem oferir queden coberts els riscs tant de l’organització com dels esportistes. Aquest aspecte tranquil·litza molt a l’organitzador i és la nostra forma de recolzar l’esport de la Comarca.