martí noguera sportwin

Entrevista a en Martí Noguera, propietari d’SportWin

En Martí, tot i la seva joventut, és un professional de cap a peus que viu intensament i amb absoluta passió la seva professió. La seva formació acadèmica és molt àmplia sempre enfocada a l’esport, el rendiment i la nutrició. Després d’anys d’experiència com a entrenador, nutricionista i professor a la Unviersitat, va decidir muntar el seu propi negoci, SportWin, un centre d’alt rendiment esportiu únic a la Comarca que aquesta tardor complirà els 3 anys des de la seva inauguració.

 

Osoning: Bon dia Martí, què hi pot venir a fer una persona a SportWin?

Martí Noguera: El centre està pensat des d’un inici per poder cobrir les necessitats de l’esportista des dels diferents nivells, tant des de l’entrenament, la recuperació, el seguiment per la dieta, la fisioteràpia, la psicologia… cobrir aquests vessants amb especialistes que puguin dur a terme el treball integral de l’esportista.

 

O: Així està únicament enfocat a l’esportista d’alt nivell?

MN: No, des de l’inici he pensat aquest centre tant per l’esportista d’alt nivell perquè pugui cobrir les seves necessitats com per esportistes amb nivell mig que tinguin ganes de tenir un bon assessorament i control. I, amb el temps m’he anat trobant que també han vingut clients els quals el seu objectiu no passa tant pel rendiment o que ni tan sols competeix, sinó per la salut.

 

O: I què us diferencia dels altres gimnasos?

MN: No podem dir que siguem el que s’entén com un gimnàs, és a dir, una persona que es vulgui apuntar a un gimnàs i venir a fer peses o entrenar pel seu compte aquí no trobarà aquesta opció. Tot el que fem son entrenaments personals i cada client ve amb les seves hores convingudes. Així que la nostra gran diferència és la personalització i que l’esportista estigui al centre amb molta calma i gens d’aglomeració. Cada professional té una o dues persones màxim a cada entrenament.

 

O: Pel que fa al vessant d’alt rendiment, esteu especialitzats en algun esport en concret?

MN: Sobretot esports de resistència. Tenim molts ciclistes, corredors i esportistes del motor.

 

O: Quanta gent sou treballant a SportWin?

MN: Som uns quants amb plantilla i professionals autònoms que venen en moments puntuals a donar el seu servei. A part de mi, hi ha dos preparadors més, una dietista, una psicòloga, un metge, un fisio i un biomecànic.

 

O: Els esportistes que venen, majoritàriament son de la zona, però també sabem que hi ha casos que es desplacen de força lluny fins a les teves instal·lacions.

MN: Del territori català tenim esportistes de diferents parts de Catalunya, des de la Cerdanya, Tarragona, Granollers, Igualada… podríem dir que venen de quasi totes les àrees. Si anem obrint el territori, han vingut gallecs i altres esportistes, en moments puntuals, de fora de Catalunya i a nivell internacional també hem tingut esportistes belgues, francesos…

 

O: Com us heu donat a conèixer?

MN: Bàsicament pel boca-orella i per les xarxes socials. La veritat és que no he fet gens de publicitat perquè la darrera cosa que vull és tenir una aglomeració de gent al centre, m’agradaria poder mantenir l’essència amb la qual el vaig crear i no perdre qualitat.

 

O: Quins són els punts forts d’SportWin?

MN: El personal que hi treballa està molt ben format i té una àmplia trajectòria i experiència. Professionals molt especialitzats en el seu àmbit. Per altra banda, la maquinària és de molt bona qualitat i ens anem renovant periòdicament i, finalment, la personalització.

 

O: Quin és el futur d’SportWin, com veus el centre d’aquí a deu anys?

MN: Vull seguir apostant pel tema salut, no només alt rendiment, però tinc clar que vull seguir treballant de forma personalitzada perquè és la base d’aquest projecte. Créixer amb serveis perquè en tinc uns quants en ment. Ara comencem amb pilates, per exemple, i a l’octubre iniciem uns cursos de formació per a professionals de l’esport i esportistes. També tinc moltes ganes d’apostar per la formació.

 

O: I ja per acabar, per què has decidit vincular-te a un projecte com Osoning?

MN: Aquests projectes globals sempre sumen. Cal sumar esforços per millorar en el nostre àmbit i, sobretot, crec que poden ser una bona eina per ajudar-me a impulsar alguns dels projectes que tenim en ment. Com dic, entre tots sumem i és cap on hem d’anar.