fanatik2

Entrevista amb en “Marci”, propietari de Fanatik

Fanatik és una de les botigues esportives principals de la Comarca d’Osona a dia d’avui i és un dels agents que creu amb el potencial de col·laboració d’Osoning. Ideada i creada el 2011 per persones que porten una vida sencera dedicada a l’esport. Es defineixen com una botiga enfocada a la bici, al córrer, a la natació i a l’electrònica aplicada a l’esport. A part dels serveis normals de venda ofereixen activitats i grups d’entrenaments pels seus clients. Ja comença a ser habitual veure corredors i ciclistes vestits amb els colors blanc, negre i taronja de Fanatik arreu, no tan sols de la Comarca, sinó també de Catalunya.

 

Osoning_ Sou l’única botiga especialitzada en triatló de la Comarca, creieu que Osona és una bona Comarca per a la pràctica d’aquesta modalitat esportiva?

Fanatik_ Si, som l’única botiga especialitzada en triatló, però Fanatik no és només de triatló. Tot i que la Comarca té el pantà de Sau, no som una zona de platja i, a l’hivern, no tenim el clima ideal per a la pràctica d’aquest esport. Tenim la botiga més enfocada a la bici, a córrer, a la natació i a l’electrònica aplicada a l’esport. Oferim bicis de triatló, però es demanen sota comanda i el que si que tenim són tots els complements pel món del triatló i per nedar en aigües obertes, com neoprens o boies i gadgets com sistemes hidratació, viseres, monos, rodes, xips, portaxips, etc.

fanatik3

O_ Quin potencial a nivell esportiu vàreu veure a la Comarca que us animés a tirar endavant amb una botiga de les dimensions de Fanatik? Encara hi veieu el mateix?

F_ La demanda de les 3 disciplines que toquem era i és molt alta. Les enquestes diuen que la majoria de gent fa algun dels 3 esports o derivats.

A nivell comercial vàrem veure que a Osona hi havíem botigues que només cobreixen una de les tres disciplines, o bici o córrer, i que no hi havia triatló. En general, hi ha poques opcions de botiga de triatló a Catalunya i aquesta especialització fa que vingui gent de fora d’Osona.

 

O_ Moveu activitats tant dins de la botiga com a fora, amb grups que corren en nom vostre, grups d’entrenament, creieu que el clàssic model de botiga ha anat quedat obsolet i cal aportar noves ofertes als clients?

F_ Nosaltres som en aquest món des de 2011, però tot evoluciona molt ràpid. Tant que el que serveix durant 2 o 3 anys, de cop i volta, queda obsolet. Avui en dia t’has de moure molt, i per tots els canals. Vàrem crear uns grups d’entrenament per poder donar més serveis a la gent que tenim a Fanatik. Tenim un grup d’entrenament masculí, que porta en Manel Amor i un de femení, que porta la Laia Andreu, tots 2 amb una llarga trajectòria dins d’aquest món i que són un exemple d’entrenament. Aprofito per agrair-los el seu compromís.

També tenim un club de ciclisme, on vull recalcar que no és un equip de competició, sinó un grup on tothom s’hi pot afegir. Aquest any som prop de 100 persones: joves, veterans, nois i noies, tots de diferents nivells. Des d’alguns que els agrada competir, a altres que només busquen sortir en grup a esmorzar el cap de setmana.

 

O_ Sovint veiem treballadors de Fanatik a fires i formacions, quin valor hi doneu en aquesta formació continuada?

F_ Tot el valor! Estem en contínua formació. Intentem estar a l’última en presentacions de nous productes i en noves tecnologies. Ens apassiona i ho volem transmetre als nostres clients.

 

O_ Fa poc heu fet diferents accions amb la marca Compex d’electroestimulació i heu ofert tallers pels clients, què us aporta fer aquests tipus d’accions?

F_ Ens aporta fidelització i fer marca, que avui en dia ja és molt! Al principi fèiem moltes accions, gairebé quinzenalment, però en aquest aspecte ha canviat molt, fa 6 anys oferies xerrades i era informació que el client rebia per primera vegada, actualment hi ha tanta informació que satura una mica.

Ara el que intentem fer són clínics de novetats més tecnològiques que la gent vol provar o presentacions de marques més desconegudes per el gran públic. No hi ha gaires llocs de Catalunya on es faci i et permet vendre el producte amb total garantia i també fa que vingui gent de fora de la Comarca.

 

O_ Quin tipus de client teniu?

 F_ A l’inici teníem client molt tècnic, però mica en mica, ens hem anat decantant a donar solucions a tot tipus d’usuari independentment de l’especialització, el nivell i l’edat. Tenim aproximadament un 75% de clients d’Osona i un 25% de fora. Per això creiem que a Osona encaixa molt bé el projecte Osoning per donar a conèixer la Comarca en un àmbit esportiu que encara molta gent de fora desconeix.