Kini Muntada-osoning

Entrevista a Kini Muntada

Entrem al seu taller de mecanitzats, Mecanitzats Muntada, i ens diuen que acaba de sortir. “Ostres, s’ha oblidat de nosaltres”, pensem. Però tot al contrari, torna al cap de menys de cinc minuts amb el seu somriure amable permanentment dibuixat als llavis i ens saluda content. Pugem al despatx on tenim una llarga conversa mentre fullegem un àlbum ple de cares mediàtiques que han passat per aquest mateix lloc on ens trobem. Finalment ens ensenya el simulador que té al fons de la nau, en un altell. Hi ha el programador elèctric fent uns retocs. El provem. Ens acomiadem i marxem amb silenci fins al cotxe. Tant el giny com ell ens han deixat impressionats!

 

Osoning: Bon dia Kini, estem ansiosos per veure el simulador en acció, però explica’ns abans d’on va sorgir aquesta idea?

Kini: Com la majoria de coses, va sorgir d’una necessitat dels pilots professionals. Un dia, en Jorge Lorenzo li va dir a en Javi Ullate, un dels socis del projecte, que no hi havia cap màquina de gimnàs amb la qual poder treballar de forma específica la musculatura de les cames pels motoristes. A partir d’aquí, com que jo ja havia creat una màquina per treballar el coll dels pilots de cotxes, amb l’Àlex Crivillé, en Javi Ullate i jo, vàrem començar a treballar-hi per buscar solució a aquesta demanda que era generalitzada entre els pilots del circuit.

 

O: Quan la vàreu crear?

K: La vàrem presentar per primer cop el novembre de 2013 a València. La vàrem poder entrar al pàdoc i molts dels pilots la varen provar. Va ser una banc de proves molt bo per a nosaltres ja que vàrem recollir moltes opinions i millores a fer-li. També vàrem comprovar que tenia molt bona acceptació. De totes formes l’havíem començat a construir un any i mig abans.

 

O: Quin és l’èxit d’aquest siulador?

K: Està repartit. En primer lloc els tres socis. Cadascú juga un paper molt important: l’Àlex Crivillé és la imatge i el nom visible i mediàtic, a part que les proves i retocs que podem fer amb ell són primordials. En Javi Ullate és una person que està amb contacte de primera mà amb tots els pilots i és la forma més fàcil que tenim per arribar a ells i que provin la moto. I jo que aquí al taller puc treballar bé i envoltat de professionals que m’acaben de completar.

 

O: Si un pilot hi vol entrenar què ha de fer?

K: Bàsicament hi ha dues opcions, una seria venir aquí al taller a fer les tandes que vulguin. Hem tingut pilots com en Maverik Vinyales entrenant i provant-la i altres pilots de diferents disciplines. O per l’altre costat, es pot llogar o comprar. Pilots com en Rosi, en Lorenzo o en Rabat la tenen a casa seva. En Rosi, al principi no la volia, li vàrem deixar provar durant dos mesos i ara renovarem el contracte que té des de fa dos anys.

 

O: A part de l’entrenament dels pilots, té més aplicacions?

K: Surt molt per empreses, per fer-la servir com a reclam en esdeveniments o fires. És molt atractiva a nivell visual i d’ús i grans marques com Movistar, Repsol, les colònies Puig, Dainesse, etc. ens l’han llogat per fer diferents esdeveniments.

 

O: Com funciona la producció i distribució?

K: A nivell de producció triguem uns dos mesos. El motor i el xassís ens tarden un mes i després nosaltres aquí fem l’assemblatge i la posada a punt. I pel que fa a la distribució, estem buscant socis a cada país d’Europa. Ara mateix ja en tenim a Itàlia i França i ells tenen l’exclusiva en el seu país. Si a mi em surt un esdeveniment a França, ja li passo directament. El que fem és llogar-els-hi més barata, però ells ens paguen un tant per cent per usos.

 

O: Quantes en teniu?

K: Ara mateix una vintena i estan repartides arreu. A part de les dels pilots, per exemple, a l’Open Camp Barcelona n’hi ha quatre.

 

O: El sector industrial és una altra forma d’explotació econòmica lligada a l’esport, no?

K: Si, crec que sí i que a més a més té un gran camp per recórrer i que falta explotar. Per altra banda, al menys per part nostre, és una altra manera d’impactar en el territori per dues raons. En primer lloc perquè, excepte el motor que ens ve de fora, tota la resta ho treballem amb col·laboradors de la Comarca, tot. I per altra banda, quan ens venen estrangers a provar la moto, sempre es queden uns quants dies, vulguis o no fan un consum a nivell hoteler, de restaurants, coneixen una zona que desconeixien…

 

O: Clar, però això per a l’usuari particular, funciona?

K: És una màquina cara i, fora dels pilots i les empreses, no hi ha massa sortida, però acabem d’arribar a un acord amb la Universitat de Vic i els seus estudis dedicats a l’automoció i, conjuntament amb els alumnes, construirem un model més senzill i assequible a nivell d’usuari particular.

 

O: Per acabar Kini, explica’ns alguna cosa que et vingui de gust sobre el simulador?

K: Evidentment n’hi ha moltes de coses que us explicaria, però mireu (i ens ensenya una pàgina de l’àlbum). Un any, Repsol va presentar l’equip a Madrid i van decorar una sala com un box. Els periodistes entraven de dos en dos, vestits de pilots, pujaven a la nostra moto i els pilots els feien de monitors, després anaven a una sala del darrera i feien les entrevistes.