massimo-sartirana-562839-unsplash

Entrenar sol o amb companyia?

Els esports com la bicicleta o el córrer son ideals per poder col·locar els entrenaments amb calçador en els nostres dies tan plens entre feina, família i compromisos varis. No necessitem infraestructures, ni pavellons i amb un pim-pam estem sobre una bici o amb les vambes calçades per començar a gaudir del que més ens agrada sense dependre d’horaris.

Aquest fet, sovint fa que ens convertim en ànimes solitàries i, evidentment, no hi ha cap mena de problema perquè entrenem sols. Segurament molts fem servir aquesta estona per retrobar-nos a nosaltres mateixos i per frenar el ritme diari durant una estona.

 

Però, què és millor, entrenar sol o amb companyia?

Si parlem de buscar rendiment i de millorar, entrenar amb grup, sempre i quan el nivell sigui relativament semblant, és màgic. L’un per l’altre, sempre fa que es doni una miqueta més del que es faria en el cas d’estar sols i aquest “plus” és el que ens ajudarà a millorar un xic més. Dins del grup hi haurà diferents perfils d’esportistes, uns que els van millor els entrenaments ràpids i explosius i altres que tenen més ritme. Uns tiben dels altres en cada moment i ajuda a millorar de forma global.

Per altra banda, aquells dies que estem una mica desmotivats o que ens sentim més cansats del compte, el fet d’escalfar amb el grup i distreure’ns ens ajuda a començar l’entrenament amb les cabòries fora i poder-lo aprofitar molt millor.

Però entrenar sol de tant en quant tampoc és una mala opció. Sentir-nos una mica desvalguts i haver de ser nosaltres mateixos qui tiri del carro, sense seguir la roda o el ritme de ningú ens va enfortint a nivell psicològic i emocional per aquelles estones en cursa durant les quals ens quedem sols o despenjats i hem de tirar d’aquesta moral per refer-nos i tornar al nostres lloc.

Si poguéssim triar la combinació perfecte, sense tenir en compte les preferències i els horaris personals, estaríem parlant d’entrenar un 75% en grup, sobretot els entrenaments de qualitat i els més durs i un 25% en solitari, per escoltar-nos i anar-nos coneixent cada dia millor com esportistes.

 

Imatge: Photo by Massimo Sartirana on Unsplash