david-marcu-69433-unsplash

Entrenar la tècnica de muntanya a la ciutat

S’acosta la temporada gloriosa de les curses de muntanya, però la majoria de nosaltres portem tot l’hivern corrent per pla o camins i pistes on els turmells no han hagut de fer massa esforços per adaptar-se al terreny.

 

Les curses de muntanya ens demanen estar forts per pujar, però també son molt exigents a les baixades.

Tot i que no ens podem queixar perquè vivim en una zona privilegiada amb bons trams de muntanya i zones força tècniques, sovint, el nostre ritme de vida no ens permet desplaçar-nos aquells 20 minuts que ens demanaria anar a aquests llocs concrets.

 

Així que avui us proposem 3 trucs per entrenar la tècnica de baixada i preparar les articulacions per gaudir-ne al màxim i evitant lesions. 3 trucs que podeu posar en pràctica durant tot l’any:

 

  1. fer treball de propiocepció: es pot fer a casa, al gimnàs, al fisioterapeuta… son uns exercicis que no demanen massa temps, ni espai, ni massa artilugis i que potencien tant el nostre equilibri, com l’agilitat, com un reforç molt important dels turmells i genolls. Les persones encarregades del vostres gimnàs o el vostre fisioterapeuta us podran assessorar perfectament amb els exercicis en qüestió. A internet també en trobareu moltes mostres.

 

  1. jocs: una altra bona forma de fer aquest treball és a través de jocs. Es tracta d’agafar una recta on poden haver-hi pedres, troncs, i altres entrebancs i anar-la fent combinant: caminant, corrent, trepitjant o esquivant els elements, amb els ulls oberts, els ulls tancats, d’esquena, etc. Pot semblar molt absurd però ens ajudarà a agafar confiança, agilitat i aprendre a notar què tenim sota els peus.

 

  1. trams curts: el mateix podem fer amb un tram curt de baixada que podem anar complicant a nivell tècnic i hi anem fent repeticions: caminant, corrent, a peu coix, amb els ulls tapats, de cara, d’esquena…

 

Ja tenim feina per distreure’ns i entrenar de forma amena! Si ho podeu fer amb companyia, sempre és més divertit i simpàtic.

Imatge: Photo by David Marcu on Unsplash