pulsòmetro

Entrenar amb pulsòmetre

El pulsòmetre és una gran invent i una eina excepcional per a controlar els entrenaments, la intensitat, el cansament, etc.

A banda, per a les persones que puguin tenir algun tipus de patologia cardiovascular que calgui controlar, també és una gran company de feina per a poder fer activitat de forma segura si es segueixen les recomanacions del metge.

 

Però, es tracta de posar-se el pulsòmetre i començar a entrenar? Podem buscar un entrenament tipus per internet i seguir-lo amb les pulsacions que ens pauta allà?

La resposta a les dues preguntes és que no. Les pulsacions de les persones és un tema molt personal. Hi ha persones molt ben entrenades que les tenen molt altes o molt baixes i al contrari. Cadascú té un ritme cardíac que cal respectar i que, a partir d’aquest, es pautaran els entrenaments amb pulsacions per als diferents objectius de l’entrenament: capacitat aeròbica, potència, capacitat anaeròbica, treball màxim, treball de recuperació, etc.

Per poder saber a quines pulsacions hem de fer cada tipus de treball ens cal fer una prova d’esforç que ens marcarà tots els llindars als quals hem de treballar. El metge que ens faci la prova els analitzarà i l’entrenador serà qui podrà marcar de forma clara, segura i que en traiem el màxim partit, a quines pulsacions hem de treballar.

És una de les formes més precises i assequibles de controlar l’entrenament, saber si ho estem fent a la intensitat i periodicitat que toquen en cada moment. Controlar la fatiga i les recuperacions de forma correcta per a treure’n el màxim benefici del nostre esforç.