mario-purisic-52769-unsplash

Els grups d’entrenament

Els esports com el córrer o la bicicleta, son esports majoritàriament individuals i, moltes vegades, solitaris.

Aquest concepte de solitari és, precisament, el que els fa atractius i fàcils de practicar. En primer lloc, per aquesta intimitat que tant busquem en una societat plena d’estímuls constants i, en segon lloc, per la flexibilitat de no dependre de ningú.

Per altra banda, darrerament estan proliferat els grups d’entrenament. Grups organitzats per botigues, clubs o centres esportius que reuneixen a persones de diferents nivells però amb interessos semblants que es troben un o dos dies a la setmana per entrenar.

Alguns d’aquests grups son de pagament, altres gratuïts. Sigui com sigui el seu funcionament estan tenint, realment, molt èxit.

 

Son l’equilibri perfecte pels diferents perfils d’esportistes:

  1. son grups ideals per a persones que es volen iniciar i que no acaben de saber com fer-ho, que els fa cosa fer-ho sols o que no acaben mai de trobar el moment. Comprometre’s amb un grup fa que la motivació augmenti i el compromís es consolidi amb un mateix i amb la resta.
  1. aquelles persones que fa temps que entrenen hi troben la dosis correcte de companyia, de millora, de rendiment que poden combinar amb altres sessions en solitari.
  1. son un bon lloc de trobada social. El gimnàs de tota la vida va agafant altres formes i, en aquests grups, també es generen dinàmiques socials molt potents i importants per a la salut emocional de les persones.

 

A la Comarca en tenim de molts tipus, de diferents nivells i ambients. Us animem a provar-los!

 

Imatge: Photo by Mario Purisic on Unsplash