nathan-dumlao-592020-unsplash

Descanses?

Els esportistes tenim un problema amb el descans. Ens agrada tan el que fem i ens costa tant assolir l’estat de forma que desitgem que el terme “descans” sovint ens crea una mica de rebuig.

Ens equivoquem!

Un descans ben gestionat és el company perfecte al bon entrenament i un descans mal gestionat es pot convertir en el nostre pitjor enemic.

Segur que en algun moment de la teva vida esportiva, t’has trobat entrenant i entrenant sense cap sensació de millora o, fins i tot, notant que vas enrere, que estàs de mal humor i que t’arrossegues pels llocs. Però tu segueixes entrenant perquè penses que el que et falta, precisament, és això: més hores!

Moltes vegades és justament el contrari.

 

Què significa descansar?

Podem dividir el descans en dos grans blocs:

  1. el descans nocturn. Dormir és una de les millors formes de reconstruir i reconstituir el nostre cos. Durant les hores de son, el nostre organisme regenera els teixits que hem destruït durant la jornada, tant entrenant com amb la resta d’activitats. Per aquesta raó és tan important dormir les hores recomanades que son entre 7 i 8. Molts de nosaltres retallem hores de son per poder entrenar. És comprensible amb el ritme de vida que portem, però hem de mirar de gestionar-ho de forma intel·ligent i coherent perquè de res ens servirà un gran esforç per entrenar si no aconseguim refer el nostre cos durant la nit.

 

  1. el descans d’entrenament. Sempre diem que és molt important deixar el nostre entrenament en mans d’un professional que posi ordre a les càrregues i organitzi quan toca prémer les dents i quan toca estirar-se al sofà o sortir a passejar amb la parella. La combinació de càrregues amb el descans és la clau de l’èxit!

 

Escolta una mica el cos, a vegades, ens demana a crits que toca aixecar el peu del gas. A la tornada del descans… volaràs!

 

Imatge: Photo by Nathan Dumlao on Unsplash