vegetables-1085063_1280

Combinació d’entrenaments en dejú

En la darrera publicació us parlàvem dels entrenaments en dejú i per a què servien. Ara que ja sabem això, anem a veure com els podem combinar.

Hi ha persones que s’hi adapten molt ràpidament i d’altres a qui els costa més, així que anem a fer referència al segon grup de persones per tal de fer una introducció progressiva a aquest tipus d’entrenament.

Recordem que entrenar en dejú significa llevar-se i, sense ingerir res d’hidrats de carboni, sortir a entrenar. Es pot (i és aconsellable) beure aigua abans de sortir.

L’ideal és començar amb un dia a la setmana d’entrenament en dejú, es pot combinar amb un altre entrenament, durant el dia, de sèries o de gimnàs.

Es pot començar amb sortides de 25’ a 35’ a ritme alegre. No ens cal fer entrenaments massa llargs en dejú però si que val la pena que el ritme no sigui excessivament lent per tal que el cos hagi de fer les adaptacions necessàries.

Quan un dia a la setmana ja el tinguem ben assimilat, podem anar incrementant fins a 3 dies a la setmana.

Quan acabem l’entrenament és important fer una bona dutxa i un esmorzar que ens aporti tots els nutrients. No ens hem d’omplir com si no haguéssim menjat durant un mes, però si que li hem de donar al cos tots els nutrients necessaris per seguir amb el seu ritme: carbohidrats, proteïnes, greixos (dels saludables), vitamines, hidratació i minerals.

Un exemple d’esmorzar tornant de fer un entrenament en dejú podria ser:
Una peça de fruita tipus taronja o kiwi per la vitamina C i els antioxidants + una torrada amb crema de cacauet sense sucres afegits + cafè amb llet o tè amb beguda vegetal + aigua.