mariana-medvedeva-379662-unsplash

Com ens podem alimentar abans d’una competició?

Hi ha moltes teories sobre com ens hem d’alimentar abans d’una competició i costa trobar un terme mig.

Evidentment dependrà molt de la durada de cada prova però us expliquem cinc normes bàsiques que cal tenir en compte en quant a l’alimentació els dies abans de la competició:

 

  1. no cal atipar-se desmesuradament ni canviar massa els hàbits. Provar coses noves abans de competir no és aconsellable. Incrementa una mica els hidrats de carboni la nit abans i l’esmorzar previ a la prova, però sense passar-te.

 

  1. val la pena començar a augmentar la ingesta d’hidrats de carboni (pasta, arròs, patata, moniato, etc.) entre dos i tres dies abans de la competició, sobretot si estem parlant de proves de més de tres o quatre hores.

 

  1. el dia previ a la competició no és aconsellable ingerir greixos saturats, bolleria, fregits, etc. Son de difícil digestió i les calories que ens aporten son buides. No ens serviran per a rendir millor, sinó tot al contrari.

 

  1. val la pena no deixar de banda les proteïnes. Hem de pensar que formen una part important de l’estructura del nostre cos. És aconsellable menjar peix, ous o carns magres que es digereixen millor i sobretot sense salses i cuinats a la planxa o brasa.

 

  1. esmorza com a mínim entre dues i tres hores abans de l’inici de la competició per arribar-hi amb la digestió ben feta. Evitarem mal estar per indigestió i que la sang treballi bé on toca. No provis coses estranyes!

 

Properament parlarem de com hidratar-nos correctament abans de les curses.

 

Photo by Mariana Medvedeva on Unsplash