com afrontar una cursa osoning

Com afrontar una cursa

Hi ha tantes formes d’afrontar una cursa com corredors existeixen. Cada persona és un món i cada persona gestiona els nervis, les pressions i les situacions poc controlades de forma diferent. Perquè al cap i a la fi, una cursa és una situació “poc controlada” i en la qual, cadascú al seu nivell, ens posem a prova i aquest aspecte, per norma general, ens posa certa pressió o nervis.

 

De totes formes i, deixant de banda el que acabem de dir, per sobre de tot, és important que assumim les curses com una cosa positiva, amb aspecte festiu i diferent als entrenaments que fem al dia a dia. Com la culminació i objectiu a tot l’esforç que fem entrenament rere entrenament.

 

Els nervis son inevitables i, en certa manera, necessaris perquè, sempre que siguin controlats, ens mantenen actius i alerta i, d’aquesta manera estarem més preparats per assumir una competició on sempre es dóna una mica més del que tenim només pel sol fet de portar un dorsal penjat i tenir al costat tantes persones que estan fent el mateix que nosaltres.

 

Podem adquirir diferents formes d’assumir aquest repte:

  1. un repte personal, on ens posem a prova a nosaltres mateixos amb els nostres objectius i trencant aquelles barreres que sempre visualitzem i a les quals ens fa il·lusió arribar.
  2. un repte competitiu, on lluitem per ser millors que altres corredors.

 

Sigui quina sigui l’opció escollida no podem oblidar que estem allà perquè volem i ho hem escollit i que dins del patiment físic que ens pugui generar una cursa hem de ser capaços de gaudir-la.

 

Cal controlar el que tenim al nostre abast i no pensar en aquells aspectes que no podem dominar. Per exemple, podem controlar quina vestimenta em poso per anar còmode. Puc controlar quin calçat em poso perquè no em faci llagues i pugui córrer a gust. Puc controlar el descans dels dies abans i procurar anar a dormir d’hora aquella setmana o no sortir a sopar fora el dia abans. Puc controlar el que menjo i no ingerir aliments que sé que no se’m posen bé o que no he provat mai. Puc controlar arribar amb prou temps com per no patir per si fem tard o per si no puc escalfar. Puc controlar l’estona que escalfo, etc. Hi ha moltes coses que semblen tonteries que podem controlar i que si tenim clar com volem afrontar-les ens donaran tranquil·litat i, conseqüentment, gaudi.

 

En canvi no podem controlar el temps que farà, si plourà o farà sol, però si que podem controlar la roba que ens posem depenent de la previsió meteorològica. No podem controlar com competiran els nostres contrincants directes, però si que podem controlar com ho farem nosaltres…

 

Si teniu dubtes sobre alguns d’aquests aspectes que anomenem que podem controlar, en altres escrits hem parlat dels entrenaments que podem fer abans d’una competició, el que podem menjar abans i durant la cursa, etc.

 

Us animem a que els recupereu!

 

Imatge: Photo by Yuri Catalano on Unsplash