tren superior ciclisme

Ciclista, treballes el teu tren superior?

Fa uns dies parlàvem de la importància d’enfortir i tenir cura del tren superior pels corredors.
Alguna cosa semblant passa amb els ciclistes, tot i que dins d’aquest esport, hi ha una clara diferència entre la bicicleta de muntanya i la de carretera.

Si parlem en termes generals, enfortir i tenir cursa del tren superior, ens hem de centrar en dos aspectes bàsics: la prevenció de lesions i la millora del rendiment.

Si ens fixem amb la bicicleta de muntanya, un tren superior ben treballat té un fort impacte amb el rendiment ja que, tot i que actualment les suspensions fan molta feina, els braços, espatlles i tota la zona del core absorbeixen la resta de l’impacte.
Per tant, tenir un tronc fort afavoreix que siguem capaços de rendir molt més sobre la bicicleta i poder-la gaudir amb seguretat, arribant més lluny i evitant lesions.

Pel que fa a la bicicleta de carretera, pot semblar que no té cap mena d’importància més enllà de mantenir un equilibri global del cos, però tenim clar la força que fem amb els braços i el core quan ens posem a pedalar de peu en una pujada?

Així doncs, tant si practiques una modalitat com l’altra, tant si vols arribar més lluny i fer-ho més ràpid, com si vols practicar aquest esport de forma saludable i evitar lesions, sobretot posturals i evitar sobre càrregues: reforça el tren superior.

Els músculs que val la pena treballar especialment son:
El core en general (abdominals amb planxes, lumbars), espatlles, dorsal, la musculatura de les cervicals, trapezi, bíceps, tríceps i, sobretot per la bicicleta de muntanya, els avantbraços.
Tot això es pot fer amb pes lliure, amb el propi pes del cos, amb gomes, amb kettles… les possibilitats son infinites i poden ser molt divertides.

I com sempre diem, demana assessorament a un professional que t’expliqui bé com fer els exercicis per tal de fer-los correctament i amb la càrrega adequada!

Notaràs la diferència.

 

Imatge: Photo by William Hook on Unsplash