deva-darshan-559572-unsplash

Alimentació en cursa 1: Curses curtes

L’alimentació en cursa variarà molt depenent de la llargada de la prova. És evident que no és el mateix la demanda energètica per a una competició de 5 o 10 km que per una de mitja marató o més.

 

Avui ens centrarem amb les proves curtes: des de la milla urbana (1.600m), el cros (de 3,5 a 10km) i pista fins a les curses de 5 i 10 km. És a dir fins a un màxim aproximat d’una hora de competició.

 

Els ritmes en aquestes curses acostuma a ser molt elevat i aquest aspecte fa que sigui gairebé impossible, fins i tot, ingerir aigua durant el recorregut. Així que encara més complicat serà menjar.

 

El més important és arribar-hi amb els dipòsits plens i, sobretot, amb la digestió acabada. De tal manera que és bàsic haver fet el darrer àpat, com a mínim, entre dues hores i mitja i tres abans de la sortida. Així ens assegurarem que l’estómac no treu energia a la resta del cos que necessita treballar a tota màquina i l’exigència és màxima de tots els sistemes és màxima.

 

Arribar-hi amb els dipòsits plens, ¿què significa?

No cal atipar-se la nit abans, ni l’esmorzar previ, però si incrementar lleugerament la ingesta d’hidrats de carboni (pasta, patata, moniato, arròs, torrades, etc.) juntament amb proteïna baixa amb greix i aliments de fàcil digestió i que tinguem clar que se’ns posaran bé.
Una bona hidratació prèvia també és important, així com no abusar de la ingesta hídrica pocs minuts abans de la sortida, ens podria jugar una mala passada a nivell d’estómac. Com als exàmens, estudiar els cinc minuts abans… no serà mai una bona solució!

 

Imatge: Photo by Deva Darshan on Unsplash