4xM

Esdeveniments que fan créixer la Comarca: 4xM

La marató solidària per relleus de Manlleu 4xM OpticaSport by Torrents arribarà, el proper 16 de setembre, a la seva tercera edició. Des d’Osoning hem parlat amb en Pere Puig d’Òptica Torrents i amb l’Enric Mayo, tècnic d’esports de l’Ajuntament de Manlleu per endinsar-nos a les entranyes d’aquesta prova que, més enllà d’un esdeveniment esportiu és una festa solidària que es viu amb molta intensitat i amb activitats durant tota la jornada per a tots els públics.

En Pere ens explica que la idea de la marató va sorgir de forma casual: “El Club Olímpic Manlleu tenia la idea de recuperar la cursa per relleus que havien organitzat fa molts anys, concretament des de 1990 al 2000, i em varen demanar si els hi podia donar un cop de mà.” La il·lusió i empenta que caracteritzen a en Pere el van dur a acceptar la proposta i d’aquí en va sortir un esdeveniment propi, no només amb implicació econòmica, sinó gestionant els recursos i buscant implicació.

El fet de fer-se per relleus la diferencia de la gran majoria de proves i participar amb equip sempre hi afegeix un al·licient més. Té un important caire popular però hi ha atletes que també la fan servir com a pretemporada.

Aquest fet, sumat a que coincideix amb la Festa de l’Esport de Manlleu, amb el lliurament de medalles al mèrit esportiu fa que al llarg de la tarda passin per la plaça Fra Bernadí un nombre important de persones, a part dels 300 participants i els seus acompanyants.

Tant des de l’Ajuntament de Manlleu com des d’Òptica Torrents coincideixen amb què es tracta d’un esdeveniment ideal per a donar a conèixer la Ciutat i, de fet, és un dels objectius principals de la prova que transcórrer pel centre i pel Passeig del Ter, una zona molt bonica i poc coneguda. “Totes les persones que han vingut de fora en les edicions anteriors han quedat al·lucinades, és un bon aparador de la Ciutat”, assegura en Pere.

L’Enric afirma que “la idea és tenir corredors de la Comarca i aconseguir que la prova i tot el que l’envolta sigui atractiva també per la gent de fora. Que es desplacin i vinguin a conèixer-nos ja que estem convençuts que tenim bones coses per oferir-los.” De fet, en les edicions anteriors ja hi ha hagut una bona participació de fora d’Osona.

Tant l’Enric com en Pere remarquen la importància de vincular les activitats esportives al creixement econòmic de la zona. Preguntant a en Pere quin valor li donen a 4xM com botiga, la seva resposta és clara: “Col·laborar amb la ciutat i els nostres clubs és molt important per créixer conjuntament. Per això des d’Òptica Torrents hem cregut des del primer dia amb el projecte d’Osoning. Cal treballar conjuntament, no podem anar per lliure, perdem molta força. Junts som molt més capaços de comunicar, d’arribar més lluny i el que li manca a un, ho posa l’altre.”

Per la seva banda, l’Enric ens explica que “de moment la repercussió més directa és als establiments de bar i restauració del centre, però estem treballant perquè els acompanyants puguin dur a terme altres activitats durant l’estona que dura la marató. De fet, animem als participants a venir amb la família ja que la Plaça Fra Bernadí està plena d’activitats per a la canalla, així com les curses pels més joves que es fan abans de la marató.”

Des de l’Ajuntament de Manlleu també es veu molt interessant el projecte Osoning i la seva implicació amb els diferents esdeveniments i agents de la Comarca: “Osoning és un projecte molt interessant per diferents motius com la generació de riquesa i de llocs de treball en l’àmbit de l’esport, la promoció del territori i de les seves possibilitats, per la creació d’una marca paraigua on hi cabem tots, tant públics com privats, o per néixer amb l’objectiu de ser un espai de trobada que ens pot facilitar el treball en xarxa a nivell comarcal.  Des de Manlleu veiem Osoning com una oportunitat per fer créixer els nostres esdeveniments i els clubs i entitats esportives de la ciutat. Així que estem molt satisfets de tenir a Osoning vinculat amb 4xM”

I, finalment no es pot parlar de la marató 4xM sense parlar del seu caràcter solidari. Tots els beneficis van destinats a entitats necessitades. Enguany, aquests beneficis seran per Osonament, un Entitat sense ànim de lucre amb 38 anys de trajectòria a Osona que integra tots els recursos comunitaris de la Comarca adreçats a l’atenció de les necessitats de rehabilitació, habitatge, treball i oci de persones amb problemes de salut mental i drogodependències i els serveis de logopèdia i psicologia.